Όλα τον Δεκέμβρη, τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου, το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουμε ενδιαφέροντα εργαστήρια και να μπούμε σιγά σιγά στο κλίμα των Χριστουγέννων!

Πιο αναλυτικά:

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

– Ανακαλύπτοντας τις τέχνες

Για παιδιά 2 – 4 ετών

Παίζοντας και αλληλεπιδρώντας, παιδιά και γονείς έρχονται σε δημιουργική επαφή με τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο. Η εκπαιδευτικός Σπυριδούλα Χρόνη και ο μουσικοπαιδαγωγός Γιάννης Ψαριώτης, δημιουργούν ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ξεδιπλώσουν κομμάτια του εαυτού τους και να γευτούν τις χαρές που δίνει η επαφή με την τέχνη και η συμμετοχή στην ομάδα. Σε κάθε κύκλο, μέσα από νέες θεματικές ενότητες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης, καθώς και τον κόσμο που τα περιβάλλει και θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους εικαστικά αντικείμενα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία ενός συνοδού για κάθε παιδί. Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

ΚΥΚΛΟΣ 3
9, 16 Δεκεμβρίου, 13, 20 Ιανουαρίου 2018
Σάββατο, 12:00 – 13:00
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 80€
Κόστος συμμετοχής για 3 κύκλους: 200€

– ARKKI Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά

Για παιδιά Νηπιαγωγείου (4-5 ετών) & Δημοτικού (6 – 12 ετών)

Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARKKI (School of Architecture for children and Youth), που ήρθε στην Ελλάδα από τον ΑΚΤΟ, σε συνεργασία με τη DESIGNEMBASSADOR.COM, συνεχίζει τη δράση του και το φθινόπωρο, με νέους κύκλους εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας από 4 έως 5 και από 6 έως 12 ετών. Το καλοκαίρι, δεκάδες παιδιά πήραν μέρος στα καλοκαιρινά εργαστήρια και δημιούργησαν με τέχνη και φαντασία πρωτότυπες κατασκευές που τα ενθουσίασαν.

Τώρα, το δημιουργικό παιχνίδι που βασίζεται στην αρχιτεκτονική συνεχίζεται, με τον ίδιο πάντα στόχο, τα παιδιά να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις, μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας. Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και, τελικά, να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

Δυνατότητα παρακολούθησης Σάββατο ή Κυριακή.

ΚΥΚΛΟΣ 3 9, 16 Δεκεμβρίου 2017, 13, 20 Ιανουαρίου 2018
Σάββατο, 13:30 – 15:00

ΚΥΚΛΟΣ 3 10, 17 Δεκεμβρίου 2017, 14, 21 Ιανουαρίου 2018
Κυριακή, 12:30 – 14:00

Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.
Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 80€

– SUN DAY ART DAY!

Για παιδιά 7 – 12 ετών

10 Δεκεμβρίου 2017, Περιστρεφόμενες κατασκευές

Πώς μπορούμε να φτιάξουμε πολύχρωμα γλυπτά που θα κινούνται; Στο εργαστήριο αυτό θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε με απλά υλικά κατασκευές που θα περιστρέφονται με απλούς μηχανισμούς. Θα συνδυάσουμε χρώματα, σχήματα και υφές και θα παρατηρήσουμε πώς το γλυπτό μας αλλάζει όψη καθώς κινείται. Ένα εργαστήριο που μας εισάγει στον ιδιαίτερο κόσμο της κινητικής τέχνης.

Κυριακή, 11:00 – 12:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

– Εμείς οι Θεοί του Όλυμπου

Βιωματικό εργαστήριο δραματοθεραπείας

Ελάτε να ανέβουμε στην κορυφή του Όλυμπου! Να γνωρίσουμε τις ιδιότητες του κάθε Θεού και τις δικές μας. Τι συμβολίζουν; Άραγε μας μοιάζουν; Σε έξι συναντήσεις τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον Όλυμπο και να γνωρίσουν τη δύναμη από τον Δία, την αγάπη από την Αφροδίτη, την επικοινωνία μέσα από τον Ερμή, την στρατηγική από την Αθηνά… Επικοινωνώντας με τους Θεούς θα μπορέσουν να δουν, να εκφράσουν και να απελευθερώσουν τους ρόλους που «καλλιεργούν» μέσα τους.  Αυτή η βιωματική δραματοθεραπευτική και ψυχοεκπαιδευτική διεργασία θα επιτρέψει στα παιδιά να ανακαλύψουν τον πλούτο του δυναμικού τους και να μάθουν ποια στοιχεία και ποιες ιδιότητες τους εκφράζουν ή θέλουν να καλλιεργήσουν. Μέσα από τις αρχετυπικές ταυτότητες των Θεών, τα παιδιά προβάλλουν τον εσωτερικό τους κόσμο, ώστε να εξωτερικευθεί και να μπορέσει να είναι ευδιάκριτος.
Με την Λουκία Αποστολίδη, ψυχολόγο, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, δραματοθεραπεύτρια.

7 Δεκεμβρίου 2017 – Άρτεμις και Απόλλωνας: Όταν με τα αδέλφια μας και τους άλλους είμαστε διαφορετικοί αλλά και ίδιοι συγχρόνως.
14 Δεκεμβρίου 2017 – Δήμητρα και Διόνυσος: Η ανθρώπινη προσπάθεια σπέρνει και θερίζει, ενώ συγχρόνως, η φύση γνωρίζει πώς να ξαναγεννιέται. Κλείνοντας με το πάρτι του Διόνυσου.
Πέμπτη, 18:00 – 19:30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75€ / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

– Ζωντάνεψε την έκθεση

Η ώρα πάει 18:00, η έκθεση κλείνει και η πόρτα κλειδώνει… για τους μεγάλους!

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν για τους καλλιτέχνες και το έργο τους μέσα από ένα παιχνίδι σωματικού θεάτρου. Γίνε ο πίνακας, ζωγράφισε την μουσική, δώσε φωνή στα αντικείμενα! Με την ηθοποιό Σάντυ Σπυρίδη.

6 Δεκεμβρίου 2017 – «Όταν το φως χορεύει μιλάω δίκαια» – Γιώργος Σεφέρης: Ποίηση και φωτογραφία
Τετάρτη, 18:00 – 19:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 12€

– Ταξίδι ξεκινώ, τον κόσμο εξερευνώ!

Για παιδιά 8 – 12 ετών

Έχουν φτιαχτεί στήλες που αγγίζουν τον ουρανό; Ποια από τις δεσποινίδες της Αβινιόν φορούσε μάσκα; Μπορεί το σύμπαν να κλειστεί σε έναν κύκλο; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν με τέχνη, σε ένα πλούσιο και συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο, με σταθμούς  σε θαυμαστά τεχνουργήματα του παγκόσμιου πολιτισμού. Το εργαστήριο εξετάζει την σχέση της τέχνης με τη γεωγραφία, τους διαφορετικούς πολιτισμούς, αλλά και πώς οι κατά τόπους ιερές παραδόσεις και οι λαϊκές τέχνες  επηρέασαν, ενέπνευσαν  ή έγιναν εργαλείο στα χέρια των μεγάλων καλλιτεχνών. Στη διάρκεια των συναντήσεων τα παιδιά θα γνωρίσουν την καλλιτεχνική δραστηριότητα τόσο μακρινών, όσο και οικείων πολιτισμών, θα χρησιμοποιήσουν ποικίλα υλικά και τεχνικές και θα ανακαλύψουν τις βασικές αρχές και το λεξιλόγιο της ζωγραφικής, με ενδιαφέροντα και διασκεδαστικό τρόπο.

Με την εικαστικό Καλή Κατσούρη.

6 Δεκεμβρίου 2017, Ένας κύκλος που περιέχει τα πάντα
Πηγαίνουμε: Ασία → Ινδία, Θιβέτ, Ευρώπη. Βλέπουμε: Μάνταλα και τη διδασκαλία ‘Ιττεν και Κλεε
Ζωγραφίζουμε: Χρωματισμένους κύκλους.

13 Δεκεμβρίου 2017, Μια μικρή κουκκίδα
Πηγαίνουμε: Αυστραλία, Ιαπωνία. Βλέπουμε: Τέχνη Αβοριγίνων, ζωγραφική και γλυπτική από την Γιαγιόι Κουσάμα. Ζωγραφίζουμε: Με κουκκίδα

Τετάρτη, 18:00 – 19:30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75€ / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

– Φιλοσοφία για παιδιά

Για παιδιά 9 – 12 ετών

ΚΥΚΛΟΣ 1
«Γνωστές ιστορίες και νοητικά πειράματα»

Μέσα από γνωστές και ευχάριστες ιστορίες, τα παιδιά επεξεργάζονται την αξία της φιλοσοφίας, την αλλαγή και το χρόνο, την ηθική συνείδηση, την ελεύθερη βούληση, την ταυτότητα, την ευτυχία, τη διαφορά σοφίας και σοφιστείας. Μαθαίνουν να αμφιβάλλουν και να σκέφτονται. Με την Ειρήνη Γεωργίου, MSc Συστηματικής Φιλοσοφίας.

4 Δεκεμβρίου – Ο Θαλής στη σκιά της Πυραμίδας
Δευτέρα, 18:00 – 19:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75€ / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Προγράμματα για παιδιά και γονείς στο πλαίσιο των περιοδικών εκθέσεων του Ιδρύματος Θεοχαράκη

– Αφηγήσεις με την Σάσα Βούλγαρη ανάμεσα σε έργα τέχνης

Για παιδιά 5 – 12 ετών

Για 5η συνεχή χρονιά η Σάσα αφηγείται τις ιστορίες της ανάμεσα στα εκθέματα! Το σούρουπο, την ώρα που η μέρα γέρνει, οι επισκέπτες λιγοστεύουν μέσα στο Μουσείο και τα εκθέματα ζουν τη μυστική ζωή τους… Μέσα στην ησυχία του χώρου, περπατώντας παρέα με μια αφηγήτρια, ελάτε να ανακαλύψετε με μάτια διαφορετικά τα πρόσωπα, τα αντικείμενα, τις εικόνες… στιγμιότυπα ζωής των καλλιτεχνών…

Η συνύπαρξη ενηλίκων με παιδιά δημιουργεί μια γλυκιά θαλπωρή ώστε όλοι μαζί να περπατήσουμε στο χώρο, να θαυμάσουμε τα έργα, να γεμίσουμε εικόνες πραγματικές και νοερές γιατί: ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ – ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.

Concept, Σχεδιασμός προγράμματος, Επιλογή κειμένων, Αφήγηση: Σάσα Βούλγαρη

1 Δεκεμβρίου – «Ζούσε Κάποτε… ο Γιώργος Σεφέρης»
Παρασκευή, 19:00 – 20:00
Κόστος συμμετοχής: 10€

Παιδικές Παραστάσεις και Αφηγήσεις

– Τα μαγικά Χριστούγεννα του Ανήλιαγου και της Αφέγγαρης – Χριστουγεννιάτικη παράσταση

Για παιδιά 4 – 8 ετών

Βασισμένη στο χριστουγεννιάτικο διήγημα του Παπαδιαμάντη «Το άνθος του γιαλού» και στον γνωστό παραδοσιακό μύθο για τον Βασιλιά Ανήλιαγο.

Ο Βασιλιάς Ανήλιαγος πάντα περιμένει να πραγματοποιηθεί η ευχή του, να συναντήσει την αγαπημένη του Αφέγγαρη και να αντικρύσει άφοβα το φως του ήλιου. Τρεις νύχτες πριν από τη νύχτα των Χριστουγέννων, ο Βασιλιάς Ανήλιαγος και ένα σκανταλιάρικο ξωτικό αποφασίζουν να ακολουθήσουν μια μυστηριώδη λάμψη που έβλεπαν να χορεύει πάνω στα νερά της θάλασσας. Στη διαδρομή τους θα γνωρίσουν όλες τις προετοιμασίες για την γιορτή των Χριστουγέννων, θα δουν από κοντά τους περίεργους Καλικάντζαρους, θα ζήσουν περιπέτειες και στο τέλος, η δύναμη της αγάπης θα τους οδηγήσει στο αληθινό φως.

Στην παράσταση αυτή γίνονται αναφορές σε χριστουγεννιάτικα έθιμα, δοξασίες και παραδόσεις. Με τραγούδια και κιθάρα τα παιδιά θα ακούσουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Σενάριο, σκηνοθεσία, αφήγηση: Χριστίνα Παλαιολόγου.
Μουσική, τραγούδι: Κατερίνα Μακρή

3, 10, 17 Δεκεμβρίου 2017
Κυριακή, 12:00-13:00
Κόστος συμμετοχής: 10€

– Εκλάπη το κλειδί του Σολ

Το «Εκλάπη το κλειδί του Σολ» μετά από τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων της προηγούμενης χρονιάς στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη και στην ευρύτερη ελληνική επικράτεια, επιστρέφει από τον Οκτώβρη του 2017 στον τόπο του… θεάματος!

Όλα αρχίζουν όταν ο διάσημος συνθέτης Κούλης Σαμπάχ μετακομίζει στην περιοχή του Πενταγράμμου για να συνθέσει το νέο του μουσικό έργο και ξαφνικά εξαφανίζεται… το κλειδί του Σολ!!
Ένα μουσικό «θρίλερ» για παιδιά από έξι ετών. Ένα κωμικό κονσέρτο για ένα μεγάλο πιάνο με ουρά και ορχήστρα τους θεατές που, συμμετέχοντας στην επίλυση του διασκεδαστικού μυστηρίου, ανακαλύπτουν τον θαυμαστό κόσμο της μουσικής και του θεάτρου!

Το κείμενο έγραψε η Αιμιλία Βασιλακάκη, βραβευμένη από τα Κρατικά Θεατρικά Βραβεία του 2012 για το έργο της «Πριγκιπική Γυμναστική» υπεύθυνη και για το λιμπρέτο των «Καρμενσίτας» που έγραψε το 2015 για την παιδική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι πρωτότυπες μελωδίες, τα τραγούδια αλλά και το εικαστικό περιβάλλον φέρουν την υπογραφή του Νικόλα Σαλίγκαρου, ενώ τους φωτισμούς έκανε ο Βασίλης Κλωτσοτήρας. Στο πιάνο συνοδεύει ερμηνεύοντας διάσημους συνθέτες ο Κώστας Κακούρης, ενώ στη σκηνή αυτοσχεδιάζουν οργανωμένα η Έλενα Λαρίου και η Αιμιλία Βασιλακάκη.

3 Δεκεμβρίου 2017
Κυριακή, 15:00 – 16:00
Κόστος συμμετοχής: 10€

Εκπαιδευτικά προγράμματα για Ενήλικες

– Έρχεται η εποχή

Ανάλογα με την εποχή δημιουργούμε και συνθέτουμε εμπνεύσεις.

Υπεύθυνη τμήματος: Ελένη Δασκαλάκη.

11 Δεκεμβρίου 2017 Συνθέσεις και κατασκευές με θέμα τα Χριστούγεννα
26 Μαρτίου 2018 Πασχαλινές δημιουργίες
23 Απριλίου 2018 Στολίζουμε την άνοιξη με στεφάνια

Δευτέρα, 18:00 – 21:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 30€
(Τα εργαλεία παρέχονται, αλλά τα υλικά δεν περιλαμβάνονται στη τιμή)

– Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή

Εμπνευσμένη από τους στίχους του W.Shakespeare, η Βιωματική Ξενάγηση στις εκθέσεις, είναι μια πρόσκληση στο συναίσθημα σε σκέψεις, εμπειρίες, αναμνήσεις και όνειρα των συμμετεχόντων. Μέσα από τις Τέχνες οι συμμετέχοντες, με οδηγό την Θάλεια Βαλέτα, σκηνοθέτη / δραματοθεραπεύτριας ΒΑ, ΜΑ, ΗPC Reg.UK, εμπνέονται, εκφράζονται, μοιράζονται και συγχρόνως, ζουν και παίζουν την προσωπική τους αλήθεια με μάρτυρα και συνοδοιπόρο την ομάδα. Η συνάντηση λειτουργεί σαν άσκηση για γαλήνη και έναν ευτυχέστερο εαυτό. Μια πρόβα με όραμα και πίστη για έναν καλύτερο κόσμο.

Η Βιωματική Ξενάγηση είναι μέρος της τεχνικής ‘’Μetamyth’’© Therapy through Art και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σπουδαστές των τεχνών και της ψυχολογίας, σε γονείς και νέους άνω των 15 ετών.

9 Δεκεμβρίου «Όταν το φως χορεύει, μιλάω δίκαια» – Γιώργος Σεφέρης – Ποίηση και φωτογραφία
Σάββατο, 18:00 – 21:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 50€ / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

– Εργαστήριο Βυζαντινής ζωγραφικής

Μια ζωγραφική προσέγγιση της ανθρώπινης μορφής και της σύνθεσης, στο πλαίσιο της βυζαντινής εικαστικής παράδοσης. Με τον αγιογράφο και καθηγητή πανεπιστημίου Γιώργο Κόρδη.

ΚΥΚΛΟΣ 1
H Τέχνη της Εικόνας Ι – Σχεδιασμός και πλάσιμο ενδυμάτων

Ένα από τα πλέον δύσκολα στοιχεία των Βυζαντινών εικόνων είναι τα ενδύματα. Η εικαστική απόδοση των στοιχείων αυτών ενέχει μεγάλο βαθμό αφαίρεσης και η επίτευξη ενός ικανοποιητικού αποτελέσματος παραμένει πάντα δύσκολη. Στόχος των τριών συναντήσεων του χειμερινού σεμιναρίου είναι η παρουσίαση από τον διδάσκοντα του τρόπου σχεδιασμού ενδυμάτων και η πλαστική απόδοση τους με την χρήση της παραδοσιακής Βυζαντινής αυγοτέμπερας με υποζωγράφιση. Στις τρεις συναντήσεις θα υπάρξει επίσης, δυνατότητα εικαστικής – αισθητικής ανάλυσης παλαιών εικόνων και συζήτησης γύρω από άλλα τεχνικά ζητήματα που αφορούν την τέχνη της εικόνας και το δημιουργικό διάλογο με τη Βυζαντινή εικαστική παράδοση.

15, 16, 17 Δεκεμβρίου 2017
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 18:00 – 21:00,
Συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο: 80€

– Γυναικεία Χορωδία Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη

Ο ρόλος μιας χορωδίας δεν είναι απλά ψυχαγωγικός, αλλά συνάμα μορφωτικός, παιδαγωγικός και κοινωνικός. Στόχος της δικής μας χορωδίας, αποτελεί η καλλιέργεια της φωνής και της ψυχής των συμμετεχόντων, η γνωριμία τους με μουσικά είδη διαφορετικών εποχών και στιλ καθώς και η εξοικείωσή τους με τη σκηνή και η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και αλληλεγγύης.

Η Γυναικεία Χορωδία του Ιδρύματος Θεοχαράκη στον πέμπτο χρόνο της λειτουργίας της απευθύνεται σε κυρίες όλων των ηλικιών, οι οποίες μπορεί να μην γνωρίζουν να διαβάζουν μουσική και δε χρειάζεται να έχουν εκπαιδευμένες φωνές. Πραγματοποιούνται 2 – 3 συναυλίες το χρόνο στο αμφιθέατρό μας σε σύμπραξη με άλλες καταξιωμένες χορωδίες.

Διδασκαλία – Μαέστρος: Κατερίνα Βασιλικού
Διδασκαλία φωνής: Νίνα Καλούτσα
Πιάνο: Μιχάλης Χανός

Κάθε Σάββατο από 7 Οκτωβρίου 2017 έως 30 Ιουνίου 2018
(εκτός αργιών και σχολικών διακοπών: 28/10, 11/11, 23/12, 30/12/2017 & 6/01, 7/04/2018)
Ακροάσεις – εγγραφές: Kαθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η Γυναικεία Χορωδία του Ιδρύματος Θεοχαράκη θα ερμηνεύσει Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες στις 10 Δεκεμβρίου 2017.
Ώρα: 10:00 – 12:00
Ατομική συμμετοχή: 50€ / μήνα

– Πρωτότυπες παιδικές γιορτές με αστυνομικό σενάριο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Προσφέρετε στο παιδί σας και τους φίλους του μία ξεχωριστή εμπειρία επιλέγοντας ένα από τα ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και την ηλικία του. Μέσα από τις δράσεις κάθε ιστορίας και με την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών και εμψυχωτών τα παιδιά ζουν τη χαρά του ομαδικού παιχνιδιού και της δημιουργίας, ανακαλύπτοντας, παράλληλα, τους χώρους του Ιδρύματος.

Για παιδιά 5-7 ετών: Οι ξεκούρδιστες χορδές

Για παιδιά 6-8 ετών: Ένα μυστήριο με ουρά

Για παιδιά 7-11 ετών: Ο αόρατος πίνακας, Το φάντασμα της όπερας

Για παιδιά 8-13 ετών: Ο ξεχασμένος κώδικας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

– ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Μαρία Κάλλας: Ο μύθος ζει
«Όταν το φως χορεύει, μιλάω δίκαια» – Γιώργος Σεφέρης – Ποίηση και φωτογραφία
Κωνσταντίνος Βολανάκης – Θαλασσογραφίες
Προγράμματα βασισμένα στις περιοδικές εκθέσεις

– ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ζωγραφήγηση με τη Λήδα – Για παιδιά 5–12 ετών
Διάλειμμα στην τέχνη: «Ο εικαστικός και λογοτεχνικός κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη»
– Για παιδιά 6 – 12 ετών
Συμμετοχική όπερα – Το Ελιξίριο του Έρωτα – Για παιδιά 8-15 ετών
Η τέχνη της αγχιμαχίας (debate) – Για παιδιά 9-18 ετών
Τα χρώματα της φωνής – Για μαθητές Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού & Α’- Γ’ Γυμνασίου

– ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο ονειρούλης στον μαγικό κόσμο των σχημάτων – Για παιδιά 3–8 ετών
Το τυρί – Για παιδιά 4-6 & 7-12 ετών
Συνέβη σε μια βίδα – Για παιδιά 4–7 ετών
Όλη η γη ένα ταξίδι – Για παιδιά 4-8 ετών
Βάγια Κουκουβάγια– Για παιδιά 4–8 ετών
Ο Κώδικας του κοντού δράκου – Για παιδιά από 5 ετών
Εκλάπη το κλειδί του Σολ – Για παιδιά από 5 ετών
«Πόλεμος Βίας Διδάσκαλος: Τα περί Πλάταιαν και άλλα Δεινά». Μία σπουδή στη διαχρονική τραγωδία του πολέμου – Για παιδιά 13 και άνω Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο και στην αγγλική γλώσσα
Τα μαγικά Χριστούγεννα του Ανήλιαγου και της Αφέγγαρης – Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση – Για παιδιά 4–8 ετών
Ήταν ένα πειρατικό καράβι – Αποκριάτικη διαδραστική παράσταση – Για παιδιά 3–6 ετών
Βαλκανικά παραμύθια – Για παιδιά από 6 ετών Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο και στην γαλλική γλώσσα.