Το Ίδρυμα Θεοχαράκη έχει δημιουργήσει για τον Απρίλιο ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο με ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα, που κανείς δεν πρέπει να χάσει!  Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα είναι το εξής:

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Το ψηφιδωτό μου!
Φτιάχνουμε το μονα-δικό μας ψηφιδωτό έργο!

Τα παιδιά ανακαλύπτουν την ομορφιά της ψηφιδωτής τέχνης. Γνωρίζουν αυθεντικά ψηφιδωτά έργα και τα παραδοσιακά εργαλεία κοπής των ψηφίδων: τη σφύρα και τον άκμονα. Διαλέγουν σχέδια και υλικά, προσαρμοσμένα στην ηλικία τους και δημιουργούν το δικό τους ψηφιδωτό έργο. Πολύχρωμοι παπαγάλοι, ουράνια τόξα, μονόκεροι, ήλιοι και πεταλούδες, κάστρα και πλοία είναι μερικά από τα έργα που περιμένουν να ζωντανέψουν από τα χέρια και τη φαντασία των παιδιών. Για τα παιδιά του δημοτικού περιλαμβάνεται μια σύντομη εισαγωγή με εικόνες στην ιστορία του ψηφιδωτού. Με την Άρτεμη Κλίτση από την ομάδα του «ΨΗΦΙΔΩΝ Γνώσις»

Πληροφορίες:

Για παιδιά 4 – 5 ετών
Σάββατο 20 Απριλίου 11:00-12:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Για παιδιά 6 – 12 ετών
Κυριακή 21 Απριλίου 11:00-13:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

Για παιδιά 7 – 12 ετών

SUN DAY ART DAY!

7 Απριλίου, Φτιάχνουμε το δικό μας τοτέμ

Τι είναι αυτά τα μυστήρια αντικείμενα; Τι συμβολίζουν και τι θέλουν να μας πουν;
Ας δοκιμάσουμε να ανακαλύψουμε τον μυστήριο κόσμο αυτών των μορφών και να κατασκευάσουμε το δικό μας τοτέμ! Με χαρτόνια, χρώματα και ποικιλία υλικών θα κάνουμε κατασκευές.

Με την εικαστικό παιδαγωγό τέχνης Έφη Φουρίκη

Πληροφορίες:
Κυριακή, 11:00 – 12:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Ανακυκλώνω και δημιουργώ!

Ελάτε να μάθουμε για την ανακύκλωση και τη φιλοσοφία του up-cycling design, καθώς και να σχεδιάσουμε προϊόντα από ανακυκλώσιμα υλικά και συσκευασίες. Με την εικαστικό Κάλλια Πανοπούλου

Πληροφορίες:
Κυριακή 7 Απριλίου Με χάρτινα κουτιά κατασκευάζουμε κουκλόσπιτα
13:00-14:30
Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής 15€

Για παιδιά 8 – 12 ετών

Ζωντάνεψε την έκθεση

Η ώρα πάει 18:00, η έκθεση κλείνει και η πόρτα κλειδώνει… για τους μεγάλους!
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν για τους καλλιτέχνες και το έργο τους μέσα από ένα παιχνίδι σωματικού θεάτρου. Γίνε ο πίνακας, ζωγράφισε την μουσική, δώσε φωνή στα αντικείμενα! Με την ηθοποιό Σάντυ Σπυρίδη.

6 Απριλίου «Τα Αριστουργήματα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου»

Πληροφορίες:
Σάββατο, 18:00 – 19:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 12€

Τον εαυτό μου θα γνωρίσω και από την αρχή θα ξεκινήσω!

Αυτό που αρέσει περισσότερο στο παιδί είναι το θέατρο,
με άλλα λόγια η μεταμόρφωση της πραγματικότητας,
όπως αυτή του παραδίδεται από έξω,
σε κάτι που το ίδιο δημιουργεί» (Evreinov, 1927)

Ένας νέος κύκλος εργαστηρίων δραματοθεραπείας ξεκινά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, όπου το παιχνίδι παίρνει μια συμβολική διάσταση και μέσα από τη δημιουργία εικόνων, παιχνίδια φανταστικών ρόλων, και την χρήση των εικαστικών μέσων, δημιουργείται ένας ασφαλής χώρος όπου το παιδί μπορεί να εκφράσει, να δώσει νέο νόημα και να προσεγγίσει με πιο λειτουργικό τρόπο την πραγματικότητα γύρω του και μέσα του.

14 Απριλίου, Το πηγάδι των επιθυμιών
Διερεύνηση βαθύτερων αναγκών και εσωτερικών ευχών μέσα από παραμύθι και κατευθυνόμενη φαντασία. Μαθαίνουμε να διεκδικούμε, να βάζουμε στόχο και να μαζεύουμε εργαλεία για την επίτευξη των επιθυμιών μας.

Με την Msc Λουκία Αποστολίδη, ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, δραματοθεραπεύτρια.

Πληροφορίες:
Κυριακή 12:30-14:00
Κόστος Μεμονωμένης συμμετοχής: 15€

Για παιδιά 9 – 12 ετών

Δημιουργώ το δικό μου VR κόσμο!

Ένα εργαστήριο δημιουργίας άλλων διαστάσεων! Τα παιδιά εξοικειώνονται με τους εικονικούς κόσμους όχι σαν θεατές αλλά σαν δημιουργοί τους! Ο λευκός καμβάς αποτελεί ιδανικό πεδίο για τα παιδιά ώστε να ξεδιπλώσουν την φαντασία τους, να αξιοποιήσουν πολλά και διαφορετικά εργαλεία, να φτιάξουν οτιδήποτε σε 3D και να προγραμματίσουν ενώ διασκεδάζουν. Με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή δημιουργούν μέσω Η/Υ τον εικονικό τους κόσμο και στο τέλος με την χρήση εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας (VR HMD) περιηγούνται τόσο στη δική τους δημιουργία αλλά και στις δημιουργίες των άλλων ομάδων. Με την ομάδα Alpha Labs

Πληροφορίες:
Β’ κύκλος: 6, 13 & 20 Απριλίου

Σάββατο, 11:00-12:30
Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο: 100€

Για παιδιά 9 – 18 ετών

Δημιουργώντας ένα κολάζ

Μπορεί κανείς να ζωγραφίσει με ότι θέλει, με γραμματόσημα, συσκευασίες, κάρτες, τραπουλόχαρτα, κορδέλες, σχοινιά και ταπετσαρίες, χρωματιστά και τυπωμένα χαρτιά. Το κολάζ, ευρύ σε προβληματισμό σε σχέση με παλαιότερες μορφές τέχνης, προσφέρει δυνατότητες ελευθερίας σκέψης. Είναι ανεξάρτητο από ακαδημαϊκές δεξιοτεχνικές ικανότητες και υψηλές τεχνικές απαιτήσεις και στοχεύει στην απευθείας έκφραση της ψυχής, όποιες κι αν είναι αυτές –θετικά ή αρνητικά φορτισμένες. Το σύγχρονο παιδί και ο έφηβος καλούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα με διαφορετικό μάτι και οι συναισθηματικές εντάσεις, η σωματική ενέργεια και η κοινωνική συνείδηση ισορροπούν με ευαισθησία στην επιφάνεια του κολάζ απελευθερώνοντας, σχολιάζοντας και αποκαλύπτοντας. Με την ζωγράφο Βασιλική Γεροκώστα

Πληροφορίες:
14 Απριλίου
Κυριακή 16:30-18:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

Από την Αθήνα του Όθωνα στην Αθήνα του σήμερα: Ένα διαδραστικό ταξίδι στο χρόνο

Μια βιωματική και διαδραστική περιήγηση στην διαμόρφωση της Αθήνας, την εξέλιξη και την μετάβαση της από μία μικρή κωμόπολη των Βαλκανίων (όταν προκηρύχθηκε πρωτεύουσα το 1834) στην σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που ξέρουμε. Από την ταράτσα του κτηρίου του Ιδρύματος Θεοχαράκη, τα παιδιά ανακαλύπτουν την πολεοδομική εξέλιξη της Αθήνας με αφετηρία το πώς επιλέχθηκε η τοποθεσία των Ανακτόρων καθώς και τις διάφορες πολεοδομικές προτάσεις που έγιναν.

Με οδηγό τα νεοκλασικά κτίρια ορόσημο (όπως το Μέγαρο Δημητρίου, του Θεόφιλου Χάνσεν στη θέση του κτιρίου της Μεγάλης Βρετανίας) ανακαλύπτουν πτυχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του κέντρου της Αθήνας, ακολουθούν την διαμόρφωση της πλατείας Συντάγματος και καταλήγουν στον Εθνικό κήπο που φυτεύτηκε και σχεδιάστηκε με την αποκλειστική επιμέλεια της Αμαλίας σαν προσωπικός της κήπος. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες (Βασιλιάς, Πολεοδόμοι, Αρχιτέκτονες, Σχεδιασμός κήπου, Βασίλισσα) και παρακολουθούν την περιήγηση σύμφωνα με τους ρόλους τους.

Σταθμός 1: Ταράτσα του Ιδρύματος Θεοχαράκη
Σταθμός 2: Αρχή περιπάτου – Πλατεία Συντάγματος
Σταθμός 3: Μνημείο άγνωστου στρατιώτη και κτίριο της Βουλής
Σταθμός 4: Τέλος περιπάτου – Εθνικός κήπος
Σταθμός 5: Αίθουσα Ιδρύματος Θεοχαράκη

Πληροφορίες:
Σχεδιασμός/Υλοποίη0ση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου, μουσειοπαιδαγωγός

Κυριακή, 14 Απριλίου 12:00-14:00
Κόστος συμμετοχής: 15€

Προγράμματα για παιδιά και γονείς

Για παιδιά 8-15 ετών και γονείς

Η γειτονιά μας
Ένα νέο βιωματικό εργαστήριο για παιδιά και γονείς όλων των ηλικιών

Γονείς και παιδιά αποκτούν νέες δεξιότητες για την κατανόηση του σύγχρονου αστικού τοπίου και το φυσικού περιβάλλοντος της πόλης, αλλά και της ζωής μέσα σε αυτήν, μέσα από εξειδικευμένες γνώσεις και βιωματική εμπειρία. Όμως το δίωρο μας θα είναι πάνω από όλα ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια, ένα παιχνίδι ενδυνάμωσης σχέσεων και κατανόησης. Στο παιχνίδι αυτό, πλαίσιο είναι η γειτονιά και οι μικροιστορίες της, και η πόλη που απλώνεται μπροστά μας σαν πεδίο άπειρων ρόλων, συσχετισμών και δυνατοτήτων. Εδώ ο γονέας και το παιδί καλούνται να συνεργαστούν και να συνυπάρξουν σε μία ανθρώπινη εμπειρία όπου το σώμα, το σπίτι, το ποτάμι, το δέντρο, ο αέρας, ο δρόμος γίνονται μια καινούρια «αλφαβήτα», με την οποία εξερευνούν και δημιουργούν. Το σεμινάριο περιλαμβάνει 4 εναλλασσόμενα δίωρα μαθήματα μέσα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και επισκέψεις – περιπάτους στην ευρύτερη γειτονιά. Με την αρχιτέκτονα-υπ.δρ ΕΜΠ Χαρίκλεια Χάρη.

Πληροφορίες:
7 Απριλίου Ακούω, βλέπω, αισθάνομαι την πόλη (περίπατος)
Κυριακή, 11:00 – 13:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€ (1 παιδί + 1 συνοδός)

Παιδικές Παραστάσεις

Η Αλίκη συναντά τη χώρα των θαυμάτων!

Ένα παραμύθι-όπερα που προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της κλασικής μουσικής μέσα από το λυρικό θέατρο, τη ζωντανή μουσική, τη διήγηση, τη διάδραση, το παιχνίδι και τη φαντασία! Φημισμένες άριες που αποτελούν σταθμό για την οπερατική μουσική, παρουσιάζονται με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο καθώς ενσωματώνονται στη δροσερή και συγκινητική ιστορία της Αλίκης στον κόσμο των παραμυθιών.

Μουσικός (piano): Μυρτώ Ακρίβου, Θάλεια Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Αντώνης Περπινιάς

Πληροφορίες:
7 Απριλίου
Κυριακή, 12:00-13:00
Κόστος συμμετοχής: 10€

Ενήλικες

Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή

Εμπνευσμένη από τους στίχους του W.Shakespeare, η Βιωματική Ξενάγηση στις εκθέσεις, είναι μια πρόσκληση στο συναίσθημα σε σκέψεις, εμπειρίες, αναμνήσεις και όνειρα των συμμετεχόντων. Μέσα από τις Τέχνες οι συμμετέχοντες, με οδηγό την Θάλεια Βαλέτα, σκηνοθέτη / δραματοθεραπεύτριας ΒΑ, ΜΑ, ΗPC Reg.UK, εμπνέονται, εκφράζονται, μοιράζονται και συγχρόνως, ζουν και παίζουν την προσωπική τους αλήθεια με μάρτυρα και συνοδοιπόρο την ομάδα. Η συνάντηση λειτουργεί σαν άσκηση για γαλήνη και έναν ευτυχέστερο εαυτό. Μια πρόβα με όραμα και πίστη για έναν καλύτερο κόσμο. Η Βιωματική Ξενάγηση είναι μέρος της τεχνικής «Μetamyth»© Therapy through Art και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σπουδαστές των τεχνών και της ψυχολογίας, σε γονείς και νέους άνω των 15 ετών.

Πληροφορίες:
13 Απριλίου «Τα Αριστουργήματα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου»
Σάββατο, 18:00 – 21:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 50€ / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

Έρχεται η εποχή

Ανάλογα με την εποχή δημιουργούμε και συνθέτουμε εμπνεύσεις.
Με την εικαστικό καλλιτέχνη Ελένη Δασκαλάκη

Πληροφορίες:
15 Απριλίου 2019 Πασχαλινές δημιουργίες. Φτιάχνουμε αυγά από μέταλλο & σμάλτο ή με σπάγκο & χάντρες και στολίζουμε τις λαμπάδες μας.
(Τα υλικά δεν περιλαμβάνονται στη τιμή αλλά τα εργαλεία παρέχονται. Εγγραφές την ίδια μέρα του προγράμματος δεν θα γίνονται δεκτές)
Δευτέρα, 18:00 – 21:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 30€

Εργαστήριο Βυζαντινής ζωγραφικής

Στους δύο κύκλους εργαστηρίων θα παρουσιάσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνικής της ξερής Αυγοτέμπερας και θα ζωγραφίσουμε το πρόσωπο της Θεοτόκου με την τεχνική αυτή. Αναλυτική παρουσίαση θα γίνει επίσης στα χαρακτηριστικά του βυζαντινού ζωγραφικού τρόπου και στο πως αυτός μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για μια σύγχρονη εικαστική δημιουργία. Οι συμμετέχοντες και στους δυο κύκλους μπορούν να παρουσιάσουν την προσωπική τους δουλειά (εικονογραφική ή κοσμική) η οποία θα συζητηθεί ενώπιον της τάξης και θα αναλυθεί με το πρίσμα της εικαστικής παράδοσης των βυζαντινών. Διδάσκων: Γ. Κόρδης, ζωγράφος, τ. καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

*Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο εργαστήρι του ζωγράφου στο Μετς, οδός Ευγενίου Βουλγάρεως 6 & Μαλάμου 1

Κύκλος 2
Τέχνη και τεχνική της φορητής εικόνας: Η Βυζαντινή ζωγραφική ως δημιουργικό εργαλείο
19 Απριλίου 2019 Σύντομη κριτική παρουσίαση διεθνών τάσεων στην σύγχρονη εικονογραφία. Οι δυνατότητες της βυζαντινής ζωγραφικής ως εικαστικού εργαλείου. Η αρχή ενός κοσμικού ζωγραφικού έργου με την τεχνική της αυγοτέμπερας με υποζωγράφιση. Σχεδιασμός
20 Απριλίου 2019 Η εκτέλεση ενός ζωγραφικού έργου βασισμένου στην βυζαντινή ζωγραφική
21 Απριλίου 2019 Συζήτηση επάνω στα έργα των συμμετεχόντων με το πρίσμα της παραδοσιακής βυζαντινής ζωγραφικής

Πληροφορίες:
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 18:00-21:00, εκτός από 21/4 16:00-19:00
Τελευταίες ημερομηνίες εγγραφής για κύκλο 1: 13 Δεκεμβρίου και για κύκλο 2: 18 Απριλίου
Συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο: 100€

Η τέχνη του Κολάζ

Ένα εργαστήριο γεμάτο φαντασία και δημιουργικότητα ξεκινάει στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και χωρίζεται σε δύο κύκλους εργαστηριών. Η μικτή αυτή τεχνική προσθέτει στοιχεία της ζωγραφικής στη γλυπτική και αντίστροφα, δημιουργεί όγκους στις δύο διαστάσεις και γραμμικές διατάξεις στα τρισδιάστατα γλυπτά. Με την ζωγράφο Βασιλική Γεροκώστα

Κύκλος 2, Συνθέσεις από οποιαδήποτε έντυπη μορφή χαρτιού
Η κοινότυπη οπτική πληροφορία αποκτά πλαστική άποψη με αισθητικό αποτέλεσμα και ξεχωριστό ενδιαφέρον. Οι επιλογές των εικόνων που θα επικολληθούν και οι αποφάσεις σχετικά με το πού και το πώς, τα ίχνη του ψαλιδιού, του σκισίματος και της αλληλο-επικάλυψης, απελευθερώνουν έννοιες και εικόνες ελεγχόμενες ή τυχαίες, εντελώς προσωπικές και αποκαλυπτικές, κρύβοντας πολλές φορές δυνατές εκπλήξεις. Η απελευθέρωση των εννοιών έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία συνθέσεων που αποτελούν σχόλια πάνω στα αιώνια θέματα της τέχνης αλλά και στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Πληροφορίες:
3, 10, 17 Απριλίου
Τετάρτη 18:00-20:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο: 80€

Πώς θα γίνουμε οι γονείς που χρειάζονται τα παιδιά μας

Σε αυτή τη βιωματική ομάδα μαθαίνουμε πώς μπορούμε να θεμελιώσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί μας. Μέσα από πρακτικές ασκήσεις και παραδείγματα αναπτύσσουμε τις δεξιότητες που χρειάζονται ώστε να επικοινωνούμε αποτελεσματικά και να χειριζόμαστε τις συγκρούσεις. Με την Ειρήνη Γεωργίου, Msc., Ψυχοθεραπεύτρια.

Α Ενότητα
2 Απριλίου Αυτογνωσία: τα παιδιά που ήμασταν και οι γονείς που γίναμε (α μέρος)
9 Απριλίου Αυτογνωσία: τα παιδιά που ήμασταν και οι γονείς που γίναμε (β μέρος)
16 Απριλίου Οι κυρίαρχες ανάγκες και τα κρυφά μας συναισθήματα
7 Μαΐου Η πιο απλή τεχνική για να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά με τα παιδιά μας.

Πληροφορίες:
Τρίτη, 18:00 – 20:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 120€/Κόστος συμμετοχής ανά ενότητα: 80€

Γυναικεία Χορωδία Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη

Ο ρόλος μιας χορωδίας δεν είναι μόνο ψυχαγωγικός, καθώς επιτελεί ταυτόχρονα μορφωτικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο. Ως βασικός στόχος της δικής μας χορωδίας τίθεται η καλλιέργεια της φωνής και της ψυχής των συμμετεχόντων, η επαφή τους με μουσικά είδη και στιλ διαφορετικών εποχών, καθώς και η εξοικείωσή τους με τη σκηνή και η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και αλληλεγγύης. Η Γυναικεία Χορωδία τού Ιδρύματος Θεοχαράκη, που λειτουργεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά, απευθύνεται σε κυρίες όλων των ηλικιών. Πραγματοποιούνται 2 – 3 συναυλίες το χρόνο στο αμφιθέατρό μας, σε σύμπραξη με άλλες καταξιωμένες χορωδίες.

Πιάνο: Μιχάλης Χανός
Φωνητική προετοιμασία: Νίνα Καλούτσα
Διδασκαλία – Διεύθυνση: Κατερίνα Βασιλικού

Πληροφορίες:
Κάθε Σάββατο από 6 Οκτωβρίου 2018 έως 29 Ιουνίου 2019
(εκτός αργιών και σχολικών διακοπών: 27/10, 10/11, 17/11, 22/12, 29/12/2018 & 5/01, 9/3, 23/3, 27/04/2018). Ακροάσεις – εγγραφές: Kαθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Ώρα: 10:00 – 12:00
Ατομική συμμετοχή: 50€ / μήνα

Ειδική έκπτωση 10% ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ και 20% ΣΤΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. Ισχύει για ταυτόχρονη προαγορά περισσοτέρων του ενός προγραμμάτων (εκτός παιδικών παραστάσεων & ΑΡΚΚΙ ).

Ειδική έκπτωση για τους Φίλους & Συνδρομητές του Ιδρύματος 10% ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ και στα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. Ισχύει για 1 μέλος ή 1 παιδί / μέλος με την επίδειξη της κάρτας μέλους στο ταμείο (εκτός παιδικών παραστάσεων & ΑΡΚΚΙ).

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: [email protected] ή με fax: 210-3611647, καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

Πρωτότυπες παιδικές γιορτές με αστυνομικό σενάριο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Προσφέρετε στο παιδί σας και τους φίλους του μία ξεχωριστή εμπειρία επιλέγοντας ένα από τα ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και την ηλικία του. Μέσα από τις δράσεις κάθε ιστορίας και με την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών και εμψυχωτών τα παιδιά ζουν τη χαρά του ομαδικού παιχνιδιού και της δημιουργίας, ανακαλύπτοντας, παράλληλα, τους χώρους του Ιδρύματος.

Για παιδιά 5-7 ετών
Οι ξεκούρδιστες χορδές

Για παιδιά 6-8 ετών
Ένα μυστήριο με ουρά

Για παιδιά 7-11 ετών
Ο αόρατος πίνακας
Το φάντασμα της όπερας

Για παιδιά 8-13 ετών
Ο ξεχασμένος κώδικας

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

Περιοδικές Εκθέσεις

– Κώστας Βαρώτσος
– Η γυναικεία μορφή στην νεοελληνική ζωγραφική
– Τα Αριστουργήματα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου

Προγράμματα βασισμένα στις περιοδικές εκθέσεις
– Προσαρμοσμένες ξεναγήσεις για όλες τις σχολικές ηλικίες
– Αφηγήσεις με τη Σάσα Βούλγαρη ανάμεσα σε έργα τέχνης

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ζωγραφήγηση με τη Λήδα – Για παιδιά 5–12 ετών
Διαλειμματάκι στην τέχνη «Ο εικαστικός κόσμος του Κωνσταντίνος Βολανάκη» – Για παιδιά νηπιαγωγείου
Διάλειμμα στην τέχνη «Ο εικαστικός και λογοτεχνικός κόσμος του Κ. Π. Καβάφη» – Για παιδιά 6 – 12 ετών
Συμμετοχική όπερα – Το Ελιξίριο του Έρωτα – Για παιδιά 8-15 ετών
Η τέχνη της αγχιμαχίας (debate) – Για παιδιά 9-18 ετών
Τα χρώματα της φωνής – Για μαθητές Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού & Α’- Γ’ Γυμνασίου
Ο Ρυθμός είναι παντού – Για μαθητές Α – ΣΤ’ Δημοτικού & Α’- Γ’ Γυμνασίου
Από την Αθήνα του Όθωνα στην Αθήνα του σήμερα: ένα διαδραστικό ταξίδι στον χρόνο – Για μαθητές Α – ΣΤ’ Δημοτικού & Α’- Γ’ Γυμνασίου

Θεατρικές παραστάσεις

-Το τυρί – Για παιδιά 4-6 & 7-12 ετών
-Συνέβη σε μια βίδα – Για παιδιά 4–7 ετών
-Όλη η γη ένα ταξίδι – Για παιδιά 4-8 ετών
-Η Αλίκη συναντά την χώρα των θαυμάτων – Για παιδιά από 5 ετών
-«Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες» Ένα μάθημα ιστορίας διαφορετικό – Για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου
-Τα μαγικά Χριστούγεννα του Ανήλιαγου και της Αφέγγαρης – Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση – Για παιδιά 4–8 ετών
-Ήταν ένα πειρατικό καράβι – Αποκριάτικη διαδραστική παράσταση – Για παιδιά 3–6 ετών

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής στο τηλέφωνο: 210-3611206, (εσωτ. 1042) 10:00-17:00