Νέο πρόγραμμα εκπαιδευτικών εργαστηρίων STEM & ART για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου ξεκινάει από τον Ιανουάριο 2015 στο Μουσείο Ηρακλειδών. Αλληλεπιδρώντας με εκθέματα-παιχνίδια κι επιλεγμένα έργα τέχνης, τα παιδιά ανακαλύπτουν και διαχειρίζονται τις βασικές μαθηματικές έννοιες σύμφωνα με το αναλυτικό σχολικό πρόγραμμα.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ-ARKΚΙ-Έναρξη: Κυριακή 4/1 (Α΄-ΣΤ΄ Δημοτικού)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ-Έναρξη: Σάββατο 10/1 (Νηπιαγωγείο) & Κυριακή 11/1 (Α΄-ΣΤ΄ Δημοτικού)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ – Έναρξη: Κυριακή 11/1 (Γ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού)

ΦΥΣΙΚΗ (Let’s go STEM) – Έναρξη: Κυριακή 11/1 (Γ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού-Γυμνάσιο)

ΤΕΧΝΗ– Έναρξη: Κυριακή 11/1, Leonardo Da Vinci (5-8 ετών)

Συλλαμβάνοντας τους ήχους όπως παλιά

Από την αρχαιότητα μάς είναι γνωστό πως η μουσική σχετίζεται με τα μαθηματικά. Όμως, πώς μετριέται η μουσική; Ο μουσικολόγος και ιστορικός των Επιστημών Χρήστος Τερζής παρουσιάζει την πυθαγόρεια θεωρία για τη μουσική, και με τη χρήση του αρχαίου μονόχορδου προσεγγίζει μια σειρά από ζητήματα που απασχόλησαν τους μαθηματικούς της ελληνικής αρχαιότητας. Για εκπαιδευτικούς (φιλολόγους, μαθηματικούς, μουσικούς) αλλά και λάτρεις της φιλοσοφίας.

Εναρκτήρια ομιλία: Παρασκευή 16/1, 18:30 (Είσοδος ελεύθερη)

Δεν διαβάζει, δεν διαβάζει!

Μέσα από έξι σαββατιάτικες, μηνιαίες συναντήσεις, διάρκειας δυο ωρών, οι συγγραφείς Μαρία Αγγελίδου και Ελένη Σβορώνου βοηθούν τους γονείς να συνοδεύσουν τα παιδιά τους στην ενηλικίωση, με αφετηρία τα πιο διάσημα κλασικά παιδικά βιβλία.

1η συνάντηση, Σάββατο 17/1, 18:00-20:00

Ξενάγηση στις “Μεταμορφώσεις των Αθηνών” (συνεχίζεται)

Την Πέμπτη 15/1 (12:00 & 16:00), ο Χάρης Γιακουμής, ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσης Μεταμορφώσεις των Αθηνών. Φωτογραφικό οδοιπορικό 1839-1950 στο νέο κτίριο του Μουσείου Ηρακλειδών (Απ. Παύλου 37, Θησείο), υποδέχεται τους επισκέπτες για μια μοναδική περιήγηση στις διαρκείς μεταμορφώσεις της πόλης των Αθηναίων.