Η δράση πραγματοποιείται όσο οι γονείς παρακολουθούν την παράσταση.

Στόχοι του προγράμματος

Α) Όσον αφορά στα παιδιά:

  1. Η εξοικείωση των παιδιών με τους κώδικες συμπεριφοράς του θεατή κατά την παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης.
  2. Η διερεύνηση της έννοιας της μνήμης που αποτελεί τον πυρήνα του συγκεκριμένου θεατρικού έργου.
  3. Η παροχή ερεθισμάτων με τρόπο βιωματικό και ευχάριστο, μέσω της προβολής σημαντικών εικαστικών έργων τέχνης από την αρχαιότητα έως σήμερα.
  4. Η συμμετοχή των παιδιών σε διαδραστικές δραστηριότητες, με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Β) Όσον αφορά στους γονείς:

  1. Η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης με την ταυτόχρονη και ίσης διάρκειας συμμετοχή των παιδιών τους στην εκπαιδευτική δράση που είναι εμπνευσμένη από τα νοήματα του θεατρικού έργου.
  2. Η δυνατότητα να φέρουν σε επαφή τα παιδιά τους με έναν αναγνωρισμένο πολιτιστικό φορέα, εξοικειώνοντάς τα με τα πολιτιστικά δρώμενα, μέσω ενός προγράμματος ειδικά σχεδιασμένου γι’ αυτά.

Τελικός στόχος, η εκπαίδευση των αυριανών θεατών.

Σε ποια παιδιά απευθύνεται;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και σε  μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης  δημοτικού (ηλικίες 5-8 ετών) και πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στην οδό  Πειραιώς 206.

Διάρκεια Προγράμματος 

130 λεπτά με ολιγόλεπτο διάλειμμα φαγητού, για το οποίο θα έχουν προνοήσει οι γονείς ή μπορούν να προπαραγγείλουν από το μενού του εστιατορίου στο Ίδρυμα.

Αριθμός Συμμετεχόντων

Έως 10 παιδιά.

Επιμέλεια Προγράμματος: Γρηγορία Βασιλείου

Σύμβουλος Προγράμματος: Dr. Κατερίνα Διακουμοπούλου

Σύλληψη, Συντονισμός: Σταύρος Σταυρόπουλος

… Φροντίδα και για τα βρέφη!

Από φέτος το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρέχει στο κοινό του ειδικά διαμορφωμένο χώρο WC με αλλαξιέρα και όλα τα απαραίτητα είδη, όπως πάνες, υποσέντονα, μωρομάντηλα, κρέμες, πιπίλες κτλ., προκειμένου οι γονείς που επισκέπτονται τους χώρους του Ιδρύματος να έχουν την δυνατότητα να περιποιηθούν τα παιδιά τους.

Τέλος, έχει προβλεφθεί ειδική silence zone για όσες μητέρες προτιμούν να θηλάσουν ή να χαλαρώσουν σε προστατευμένο περιβάλλον.

Στο τηλέφωνο 2103418550, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν αναλυτικά για τις παραπάνω παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς επίσης να οργανωθούν συναντήσεις για ενημέρωση δασκάλων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων από συνεργάτη του Ιδρύματος.