Από το Σάββατο 6 Μαρτίου και μέχρι τη Μ. Τετάρτη 31 Μαρτίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, διοργανώνει μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μικρούς μας φίλους που θα τους προσφέρει ατέλειωτες ώρες δημιουργίας αλλά και γνώσης.

Το μαγικό τζίνι, ο ζωγράφος Joan Miró, μια βαλίτσα με την ιστορία των Μικρασιατών, τα θαύματα του κόσμου και πολλές άλλες εκπλήξεις θα περιμένουν τα παιδιά 5 έως 12 ετών. Ακόμα, θα γιορτάσουν μαζί με τους μουσειοπαιδαγωγούς μας τα δωδέκατα γενέθλια του Ελληνικού Κόσμου.

Συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μαρτίου ξεκινούν το Σάββατο 6 του μήνα, με τίτλο Βγάλε το τζίνι από μέσα σου και Μιρό ο γλύπτης. Το τελευταίο επαναλαμβάνεται και την επόμενη μέρα, Κυριακή 7 Μαρτίου μαζί με τα προγράμματα: Ξετυλίγοντας το νήμα της κλωστής και Μια βαλίτσα γεμάτη αναμνήσεις.

Το Μάρτιο, μάλιστα, ξεκινά στον Ελληνικό Κόσμο, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μια σειρά ομιλιών για τους γονείς, σε συνεργασία με το περιοδικό Family Life. H πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαρτίου στις 12:30 και έχει θέμα: Μαμά, τι είναι το σεξ; με ομιλήτρια την κα Τζίνα Χονδρού, Ψυχολόγο και Aκαδημαϊκή Διευθύντρια του THACE (The Hellenic Association of Continuing Education). Η διάρκεια της ομιλίας είναι 90 λεπτά, όσο διαρκεί και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η είσοδος στην ομιλία είναι ελεύθερη.