Η ομάδα CREATION INITIATIVE σας προσκαλεί στην 3ήμερη διαδραστική “Εκπαίδευση στη Δημιουργία” η οποία θα διεξαχθεί από τις

25-27 Νοεμβρίου στο «The Hub» στα Κάτω Πετράλωνα.

Mια διαδραστική, βιωματική εκπαίδευση που προσφέρει την δυνατότητα σε 70 άτομα, να εκπαιδευτούν στα πιο σημαντικά εργαλεία ενός δημιουργού (διαδικασία σύλληψης ιδεών, στάδια δημιουργίας).

Θα μπορούσε να είναι ταινία ή θέατρο, αλλά ο θεατής δεν κάθεται σιωπηλός, αμέτοχος. Θα μπορούσε να είναι συναυλία αλλά στη συναυλία ο καλλιτέχνης, δεν αυτοσχεδιάζει έχοντας εμπνευστεί από εσένα. Ίσως θα μπορούσε να είναι παιχνίδι και όμως είναι όλα αυτά και άλλα μαζί. Ένα ταξίδι με Ιθάκη την “Δημιουργία”.

Εκπαίδευση στη ∆ημιουργία

Η “Εκπαίδευση στη ∆ημιουργία” είναι μια πρωτοποριακή εκπαίδευση που σε αντίθεση με παραδοσιακά σεμινάρια, που κατευθύνονται με άξονα την δημιουργικότητα και εστιάζουν στο να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν την ιδιότητα αυτή στους συμμετέχοντες, επικεντρώνεται στη βιωματική διδαχή των σταδίων της διαδικασίας της Δημιουργίας και της “καθαρής” σύλληψης.

Απέχοντας από παλιές δομές εκπαίδευσης, καθώς η δημιουργία είναι διαδικασία κι όχι ιδιότητα, δεν δομείται από διαλέξεις αλλά είναι απόλυτα βιωματικό και χρησιμοποιεί τη διαδραστικότητα, τη χρήση πολυμέσων και διαφόρων τεχνικών απελευθέρωσης των συναισθημάτων, της έκφρασης και της έμπνευσης με σκοπό το βίωμα της διαδικασίας αυτής.

∆ομημένο σε τρεις ενότητες (Έκφραση – Εστίαση – Σύλληψη) στοχεύει να οδηγήσει τους συμμετέχοντες στην απελευθέρωση της έμπνευσης τους, στη σύλληψη της δικής τους δημιουργίας και στη συμμετοχή τους στην τελική συνδημιουργία.

Οφέλη

Μέσα από αυτή την εκπαίδευση δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να φέρουν αυτήν την διαδικασία σε πράξη στη δική τους ζωή ανοίγοντας νέους ορίζοντες, βάζοντας νέες δομές που ωφελούν τους ίδιους και το σύνολο.

Στα οφέλη συμπεριλαμβάνονται η αφύπνιση ή/και επαναλειτουργία της δημιουργικής σκέψης, η αποφόρτιση από “αρνητικά” συναισθήματα, καθώς κι η κατανόηση μηχανισμών “σύλληψης” ιδεών και διεύρυνσης της αντίληψης.

Απευθύνεται

• Σε όποιον χρειάζεται να δημιουργήσει ή να μπορεί να προσφέρει δημιουργικές λύσεις σε θέματα που απασχολούν τον ίδιο ή και τους γύρω του.

• Σε όποιον επιθυμεί να ανακαλύψει το δικό του ρόλο, το δικό του “κάλεσμα” σε σχέση με τη Δημιουργία.

• Σε όποιον νιώθει την ανάγκη ν’ αυξήσει τη συνειδητότητα του σε σχέση με τη Δημιουργική διαδικασία και τη σύλληψη ιδεών.

• Σε αυτούς που νιώθουν «μπλοκαρίσματα» στη δημιουργικότητά τους, που νιώθουν ότι τους «λείπει» η έμπνευση κι η χαρά της Δημιουργίας, λόγω εξωτερικών ή εσωτερικών παραγόντων.

• Τέλος, απευθύνεται σε όλους όσους ψάχνουν σκοπό και κατεύθυνση για να διοχετεύσουν την δημιουργικότητάς τους.

Τι περιλαμβάνει;

Ένα 3 ήμερο με 3 πράξεις. Κάθε πράξη αποτελείται από διαδραστική και βιωματική καθοδήγηση, καλλιτεχνικά δρώμενα και ατομική έκφραση μέσω των εικόνων, των ήχων, των αρωμάτων και των λέξεων.

Πράξη 1η

Αισθήσεις, συναισθήματα και έκφραση. Θα καθοδηγηθείτε σε μια πανδαισία συναισθημάτων, η έκκληση των οποίων θα γίνει μέσα από τον συντονισμό μας με αυτά με τη βοήθεια των αντίστοιχων ήχων, εικόνων και δρώμενων. Η μέρα ολοκληρώνεται με την επιλογή ενός συναισθήματος που συντονιστήκατε και την έκφρασή του μέσω της δημιουργίας επί της ύλης.

Πράξη 2η

Βγάζοντας τον “δημιουργικό νου” βόλτα. Συνειρμικές ασκήσεις και διαδικασίας εστίασης του νου που αποσκοπούν στην απαλλαγή από συνειδητά ορθολογιστικά όρια και στην εξερεύνηση νέων οριζόντων της σκέψης με σκοπό την προετοιμασία για τη δημιουργική «σύλληψη».

Πράξη 3η | ”Δημιουργία”
Η ολοκλήρωση του έργου μας και η «σύλληψη» της δικής σας δημιουργίας.

 

Λίγα λόγια για την ομάδα

“Πρωτοβουλία ∆ημιουργίας” –  “Creation Initiative” (C.I)

Η Πρωτοβουλία Δημιουργίας – Creation Initiative (C.I) προσφέρει δράσεις ανοιχτές για το κοινό και εκπαίδευση στη Δημιουργία. Γεννήθηκε την ώρα, που παλαιές δομές καταστρέφονται, αφήνοντας χώρο για τη δημιουργία νέων.

Είναι ένα κάλεσμα δράσης και εκπαίδευσης για κάθε άνθρωπο (ανεξαιρέτως κλάδου ή ειδικότητας) που επιθυμεί να συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία σύλληψης και υλοποίησης νέων δομών που βασίζονται στη συλλογικότητα, τη συνεργασία, το σεβασμό και την επικοινωνία.

Για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να δημιουργήσει με στόχο το συλλογικό όφελος, την ανάπτυξη και την εξέλιξη. Το έργο του C.I ξεκινάει από την Αθήνα και στοχεύει να ολοκληρωθεί στην πόλη αφετηρίας του, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο δράσεων και σεμιναρίων στις υπόλοιπες συμμετέχοντες χώρες.