Το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΣΠΕ) της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού θα πραγματοποιήσει δύο σημαντικές παρουσιάσεις, με πλούσιο περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό υλικό, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, στο κτίριο της Εταιρείας.

Η πρώτη παρουσίαση αφορά στο βιβλίο της Ντίνας Σχίζα, υπεύθυνης Π.Ε. στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Α\’ Αθήνας, με τίτλο Συστημική Σκέψη και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, για το οποίο θα μιλήσουν η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ευγενία Φλογαΐτη, η Ελένη Γλαρέντζου (μέλος του ΚΕΜΕΤΕ-ΟΛΜΕ) και η Μαρία Δημοπούλου (Υπεύθυνη Π.Ε. στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Α\’ Αθήνας.

H δεύτερη παρουσίαση αφορά στο εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο Συνειδητοποίηση, Ευαισθητοποίηση, Δράση για την Αειφορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την συγγραφική ομάδα του ΣΠΕ.

Το παραπάνω εκπαιδευτικό υλικό έχει παραχθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος ΙΝΤΕΡΡΕΓΚ Ελλάδας-Ιταλίας ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ.