Το ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στην τραγουδίστρια και συγγραφέα Γιοβάννα, την καλλιτεχνική διαδρομή και το έργο της. Πρόκειται για μια  παρουσίαση γεμάτη μουσική και τραγούδι, Ποίηση και Λογοτεχνία… 

Η Γιοβάννα έγινε αρχικά γνωστή σε όλους μας μέσα από τον κόσμο του τραγουδιού. Έκανε πολλές  συναυλίες και δίσκους με τραγούδια όλων των μεγάλων Ελλήνων Συνθετών, έλαβε μέρος σε όλα σχεδόν τα Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Αθηνών και Θεσσαλονίκης αποσπώντας κάθε φορά βραβείο, εκπροσώπησε την Ελλάδα στα διεθνή φεστιβάλ της Βραζιλίας και Πολωνίας (πρώτο βραβείο), ενώ η καριέρα της στο εξωτερικό προσμετρά 150 κοντσέρτα στην τότε Σοβιετική Ένωσης, (σε εκατομμύρια ανέρχονται οι πωλήσεις δίσκων της εκεί με τη Συμφωνική της Μόσχας) και βέβαια πωλήσεις εκατοντάδων χιλιάδων δίσκων σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία.

Και κάποια στιγμή, έκανε τη μεγάλη στροφή. Από το τραγούδι στην Ποίηση και τη Λογοτεχνία. Μαθήτρια του Γιάννη Ρίτσου, θα χτυπήσει την πόρτα του Λόγου με τις ποιητικές συλλογές Να προλάβω,  Θα σου μιλήσω και Ψηλαφίζοντας. Το 1986 γράφει το βραβευμένο Άντε γεια που μεταφέρεται αμέσως στο σινεμά από τον Γιώργο Τσεμπερόπουλο και στο θέατρο από τον Θανάση Παπαγεωργίου με τη Λήδα Πρωτοψάλτη στον κύριο ρόλο. Ακολουθούν  άλλα οκτώ μυθιστορήματα, όλα μεγάλες εκδοτικές επιτυχίες (μεταξύ αυτών και ο Βαμμένος ήλιος, που μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη). Έγραψε ακόμα θεατρικά, (ένα απ\’ αυτά απέσπασε κρατικό βραβείο), διηγήματα  και μονόλογους. Πρόσφατη έκδοση η ποιητική της συλλογή Κατάσαρκα με πίνακες του Ζωγράφου Ακαδημαϊκού Δημήτρη Μυταρά.