Οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν εκδηλώσεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων που θα διαρκέσουν από τις 23 έως τις …

25 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010, στις 7:00 μ.μ. – Βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Μαμά φτάνει πια η παπαγαλία» και φιλόλογος Δημήτρης Σφακιανάκης θα προτείνει τρόπους για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κινητοποιούν τη σκέψη τους, να παράγουν λόγο, να απεγκλωβίζονται από τη στείρα παπαγαλία και να προσανατολίζονται στο αποτελεσματικό διάβασμα.

Πώς εξηγείται το γεγονός ότι ενώ τα ελληνόπουλα εργάζονται σκληρά, διαβάζοντας περισσότερο ίσως από κάθε άλλον ευρωπαίο συνομήλικό τους, έχουν από τις χειρότερες επιδόσεις στους σχετικούς διεθνείς διαγωνισμούς;

Γιατί όλος αυτός ο αγώνας για την καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών μας δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα;

Ο Δημήτρης Σφακιανάκης θα βρεθεί και θα μιλήσει για το βιβλίο του (Μαμά φτάνει πια η παπαγαλία) και στο Βιβλιοπωλείο Φλωράς (Μιλτιάδου 16, Μαρούσι) το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010, στις 12 το μεσημέρι.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου: Τα βιβλιοπωλεία ΦΛΩΡΑΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Σιδέρη, «Δεν παίζεις μόνο εσύ, υπάρχουν κι άλλοι!»

στις 7:00 μ.μ.,
στο βιβλιοπωλείο ΦΛΩΡΑΣ (Μιλτιάδου 16) Μαρούσι

Ο Νίκος Σιδέρης θα συνομιλήσει με το κοινό για το νέο του βιβλίο.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου: Το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Δημήτρη Σφακιανάκη, «Μαμά φτάνει πια η παπαγαλία!»

στις 7:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (26ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος, Ν. Βουτζάς Αττικής).

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου: Εκδήλωση για παιδιά

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Λώρης Κέζα, «Η Κική και η Φωφώ» στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Έλα να γνωρίσεις την Κική και τη Φωφώ, τις ιδιότροπες δίδυμες αδελφές που δεν ευχαριστιούνται με τίποτα! Μια επίσκεψη όμως στην εξοχή θα αλλάξει τα πάντα και τις ίδιες…