Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το λογοτέχνημα του Γουίλιαμ Νταλρίμπλ, με τίτλο Ιερή Ινδία, εννιά ζωές, εννιά ιστορίες …

Πρόκειται για ένα κράμα δημοσιογραφίας, ανθρωπολογίας, ιστορίας και ιστορίας των θρησκειών γραμμένο ως λογοτέχνημα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένας βουδιστής μοναχός παίρνει τα όπλα για να αντισταθεί στην κινεζική εισβολή στο Θιβέτ – και ύστερα περνά όλη του τη ζωή προσπαθώντας να εξιλεωθεί• μια μοναχή δοκιμάζει τη δύναμη της αποστασιοποίησής της παρακολουθώντας την καλύτερή της φίλη να οδηγείται στον θάνατο μέσω της νηστείας• ένας επιτυχημένος επαγγελματίας εγκαταλείπει την καριέρα του και γίνεται περιπλανώμενος μοναχός… Εννιά άνθρωποι που σφυρηλατούν τη δική τους, ξεχωριστή σχέση με τη θρησκεία, εννιά αλησμόνητες ιστορίες.

Ο διάσημος συγγραφέας Γουίλιαμ Νταλρίμπλ φωτίζει τη νέα εποχή της ταχύτατης οικονομικής ανάπτυξης της Ινδίας, που φέρνει ραγδαίες αλλαγές στην κοινωνία και στις θρησκευτικές πρακτικές της.

Ο Βρετανός Γουίλιαμ Νταλρίμπλ εργάστηκε ως αρθρογράφος στην εφημερίδα Independent. Το πρώτο του βιβλίο, In Xanadu –ελληνική έκδοση: Στα βήματα του Μάρκο Πόλο (Πατάκης, 2003)–, απέσπασε το βραβείο του Σκοτικού Συμβουλίου Τεχνών. Το 1989 πήγε στο Νέο Δελχί, όπου μένει μέχρι σήμερα. Έχει κερδίσει ακόμα το βραβείο καλύτερου νέου βρετανού συγγραφέα των Sunday Times. Στα ελληνικά κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Ταξίδι στη σκιά του Βυζαντίου (Ωκεανίδα, 2000).