Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος το βιβλίο « Τα οράματα μιας απίθανης γενιάς: Στοιχεία για την beat generation» το οποίο

Περιλαμβάνει κείμενα μεταφράσεις και πρωτότυπα δοκίμια σχετικά με το θέμα, που καθιστούν το βιβλίου ένα χρήσιμο όσο και περιεκτικό εργαλείο για τον αναγνώστη.

Η επιλογή των κειμένων, η μετάφραση και η Εισαγωγή είναι του Γιάννη Λειβαδά.

Η γενιά των μπιτ διέγραψε μια πορεία η οποία σημάδεψε καθοριστικά και πολυποίκιλα την αμερικανική λογοτεχνία και όχι μόνον. Η σχέση των μπιτ με την τζαζ ανιχνεύεται με τρόπο διακριτό στην τζαζ ποίηση, ενώ η θρησκεία συνιστά ακόμη ένα πεδίο όπου η μπιτ κουλτούρα άσκησε την επιρροή της.

Στα οράματα μιας απίθανης γενιάς, η μπιτ κουλτούρα αντιμετωπίζεται σε όλη της την ευρύτητα στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης αποτίμησης της μπιτ γενιάς.

Το βιβλίο αυτό συνιστά ευσύνοπτη ιχνηλάτηση των στοιχείων και τεκμηρίων εκείνων που βοηθούν στην αποσαφήνιση του συγκεκριμένου λογοτεχνικού φαινομένου. Συμπληρωματικά κείμενα, μεταφράσεις και πρωτότυπα δοκίμια συγκροτούν ένα χρήσιμο όσο και περιεκτικό εργαλείο για τον αναγνώστη.
Ένα άρτιο εγχειρίδιο της μπιτ λογοτεχνίας.

Κείμενα των Τζακ Κέρουακ, Άλλεν Γκίνσμπεργκ, Λόρενς Φερλινγκέττι, Γκρέγκορυ Κόρσο, Πήτερ Ορλόφσκυ, Μπομπ Κάουφμαν, Αμίρι Μπαράκα, Tεντ Τζόουνς, Ντέηβιντ Μέλτζερ, Χάρολντ Νορς, Καρλ Σόλομον, Νταϊάν Ντι Πρίμα, Φρανκ Ο’ Χάρα, Σινκλέρ Μπέηλς, Χάουαρντ Χαρτ, Χάουαρντ Μπέηλς, Ρόμπερτ Κρήλυ, Τζον Κλέλον Χολμς, Φίλιπ Γουέηλεν, Λιου Ουέλς, Μάικλ ΜακΚλούρ

Ο Γιάννης Λειβαδάς γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα. Έκτος από εκδότης, βιβλιοπώλης, αρθρογράφος και μεταφραστής έχει εργαστεί σε δεκάδες άλλους διαφορετικούς τομείς. Είναι μελετητής της νεότερης αμερικανικής ποίησης και της ποίησης της Άπω Ανατολής. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί επίσης στον αμερικανικό, στον γαλλικό, στον κροατικό, στον ινδικό και στον ιρλανδικό λογοτεχνικό Τύπο.