Η νέα σειρά Εκπαιδευτικά παραμύθια από τις εκδόσεις Κέδρος για παιδιά από 5 ετών, θα τα βοηθήσει να αποκτήσουν τις πρώτες γνώσεις για το χώρο, το χρόνο, τους αριθμούς, τα γράμματα.

Πρόκειται μια σειρά από παραμύθια με απλά γλωσσικά και αριθμητικά παιχνίδια για μικρούς μαθητές.

Ευθυμία Ανδριώτη – Ένας δράκος στην κουζίνα

 Εκπαιδευτικό παραμύθι, από 5 ετών, ISBN: 978-960-04-4135-2, σελ. 36, τιμή: 8, Σεπτέμβριος 2010

 Τι γυρεύει άραγε ένας δράκος στην κουζίνα; Τι ετοιμάζεται να φτιάξει; Ποιες δυσκολίες πρόκειται να συναντήσει;

Ένα έξυπνο, γραμμένο με χιούμορ βιβλίο για να γνωρίσουν τα μικρά παιδιά τις ποσότητες. Συνοδεύεται από ευχάριστες δραστηριότητες και ασκήσεις.

Η Ευθυμία Ανδριώτη γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει μόνιμα στην Κέρκυρα και εργάζεται ως νηπιαγωγός σε δημόσια σχολεία. Έχει γράψει σε συνεργασία με τις Κ. Χριστόγερου και Κ. Αρμενιάκου, εκπαιδευτικά βιβλία για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος. Διαβάζει τα παραμύθια που γράφει πρώτα στη μικρή της κόρη, και σκαρώνει μαζί της ποιήματα και τραγουδάκια.

Κωνσταντίνα Αμενιάκου – Εκδρομή με το λεωφορείο

Εκπαιδευτικό παραμύθι, από 5 ετών, ISBN: 978-960-04-4087-4, σελ.42, τιμή: 9€, Σεπτέμβριος 2010

Σήμερα Κυριακή θα πάμε εκδρομή. Μπείτε στο λεωφορείο, στις θέσεις δύο δύο… Μα πόσοι θα χωρέσουν τελικά στο λεωφορείο; Ποιοι θα μπουν μέσα με χαρά; Πόσοι θα μείνουν στην ουρά;

Μια αστεία έμμετρη ιστορία, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εξασκηθούν στην αρίθμηση και να κάνουν απλές προσθέσεις και αφαιρέσεις.

Το βιβλίο συνοδεύεται από υλικό και ιδέες για παιχνίδια με τους αριθμούς στο σχολείο ή το σπίτι.

Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1973. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και του Τμήματος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης (Γαλλία). Από το 2001 εργάζεται ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία του νομού Κέρκυρας, όπου και ζει μόνιμα. Έχει εκδώσει, σε συνεργασία με την Κατερίνα Χριστόγερου, το βιβλίο Σχέδια εργασίας για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό (Κέδρος, 2006), σε συνεργασία με την Κατερίνα Χριστόγερου και την Ευθυμία Ανδριώτη τα βιβλία: Δημιουργικές διαθεματικές δραστηριότητες, με αφορμή ένα ποίημα (Κέδρος, 2007), Τα Μαθηματικά στο Νηπιαγωγείο (Κέδρος, 2008), Τα Μαθηματικά στο νηπιαγωγείο,Φύλλα εργασίας (Κέδρος, 2008), Η παράσταση αρχίζει (Κέδρος, 2008), Η γλώσσα στο νηπιαγωγείο, φύλλα εργασίας (Κέδρος 2010) και σε συνεργασία με τους Κατερίνα Χριστόγερου, Ευθυμία Ανδριώτη και Δημήτρη Μπεσίρη το βιβλίο Η γλώσσα στο νηπιαγωγείο, Πλήρες ετήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων (Κέδρος 2009). Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο Η κυρά Δημοκρατία (Κέδρος 2006).

Ασπασία Βασιλάκη – Ο κύριος Μάνος Μόνος

Εκπαιδευτικό παραμύθι, από 5 ετών, ISBN: 978-960-04-4125-3, σελ.42,  τιμή: 9€,  Σεπτέμβριος 2010

Ο κύριος Μάνος είναι προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και έχει αφιερωθεί εντελώς στη δουλειά του. Η ζωή του ανατρέπεται όταν χάνει τα δύο πολυτιμότερα γι’ αυτόν πράγματα: τη δουλειά του και τον υπολογιστή του. Έτσι από κύριος Μάνος γίνεται σιγά σιγά κύριος Μάνος Μόνος.

Μια τρυφερή ιστορία που περιγράφει τη σύγχρονη αποξένωση των ανθρώπων λόγω της εργασίας αλλά και την αγωνία τους να έρθουν πιο κοντά.

Μέσα από το παραμύθι προσεγγίζεται η κοινωνική διάσταση των μαθηματικών. Το βιβλίο περιλαμβάνει παιχνίδια και δραστηριότητες με τον κύριο Μάνο, για το σχολείο ή το σπίτι.

Η Ασπασία Βασιλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2005 διδάσκει στη δημόσια εκπαίδευση και ασχολείται κυρίως με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στη συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων (Η περιβαλλοντική εκπαίδευση στο νηπιαγωγείο, 2008, εκδ. Κέδρος, Η Δημιουργική Γραφή στο Δημοτικό σχολείο, 2009, εκδ. Κέδρος). Ο κύριος Μάνος Μόνος είναι το πρώτο της παραμύθι.