Αναλυτικά το Δεκέμβριο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολοηθήσουμε από τις εκδόσεις Καστανιώτη στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας τα εξής:

 

– Τι έμαθα περπατώντας στον κόσμο – Λένα Διβάνη

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, 9 μ.μ.
Public Cafe, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο νέο βιβλίο της Λένας Διβάνη, Τι έμαθα περπατώντας στον κόσμο.

Η συγγραφέας θα θυμηθεί ιστορίες από τα ταξίδια της και θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες.

– Η καραμέλα – Ελένη Πριοβόλου

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, 7 μ.μ.
Books Plus / Art & Coffee, Πανεπιστημίου 37, Αθήνα

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο-πολυχώρος Books Plus / Art & Coffee με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου, Η Καραμέλα σας προσκαλούν σε μία ιδιαίτερη βραδιά όπου ο λόγος θα συνυπάρξει με τη μουσική, τη φωτογραφία και το θέατρο.

Θα συμμετάσχουν οι ψυχοθεραπεύτριες και μουσικές παραγωγοί Ζαφειρία Δετοράκη και Χάρις Παρασκευοπούλου, η ηθοποιός Λουκία Πιστιόλα καθώς και η συγγραφέας.

– Χρυσά λούπινα – Λίνα Σόρογκα

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, 7 μ.μ.
ΚΕΜΜΕ – Βίλα Κώστα, Λουκή Ακρίτα 4, Νέα Ερυθραία

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) σας προσκαλούν  στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Λίνας Σόρογκα, Χρυσά λούπινα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ευαγγελία Βαλάτα-Τσιάμα, φιλόλογος, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Ιντιανάπολις,
Σόνια Ζαχαράτου, δημοσιογράφος-συγγραφέας
Ελένη Πριοβόλου, συγγραφέας.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός και επιμελήτρια του βιβλίου Μαρία Μαυροματάκη.

– Φαύλος κύκλος – Ίβαν Σέρσεν

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, 7 μ.μ.
Βιβλιοπωλείο Επί λέξει, Ακαδημίας 32, Αθήνα

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, η Πρεσβεία της Κροατίας και το βιβλιοπωλείο Επί λέξει σας προσκαλούν να συναντήσετε τον Κροάτη συγγραφέα Ίβαν Σέρσεν στην παρουσίαση του μυθιστορήματός του Φαύλος κύκλος.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν ο δημοσιογράφος Νικόλας Ζώης και η μεταφράστρια του βιβλίου Ισμήνη Ραντούλοβιτς. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Ζβόνιμιρ Σβίμπεν, αναπληρωτής του πρέσβη της Κροατίας. Θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία.

– Τετράδια ονείρων – Ζυράννα Ζατέλη

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, 7 μ.μ.
Βιβλιοπωλείο Little Tree, Καβαλλότι 2, Ακρόπολη

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Little Tree σας προσκαλούν να συναντήσετε τη Ζυράννα Ζατέλη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Τετράδια ονείρων.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

– Μαριέττα Πεπελάση

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, 5.30 – 7.30 μ.μ.
Ianos, Σταδίου 24, Αθήνα

Στο πλαίσιο των συναντήσεων «Συγγραφείς από κοντά στον Ιανό» η συγγραφέας Μαριέττα Πεπελάση συναντά τους αναγνώστες και υπογράφει αντίτυπα των βιβλίων της.

– Φωτεινή Τσαλίκογλου

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, 5.30 – 7.30 μ.μ.
Ianos, Σταδίου 24, Αθήνα

Στο πλαίσιο των συναντήσεων «Συγγραφείς από κοντά στον Ιανό» η συγγραφέας Φωτεινή Τσαλίκογλου συναντά τους αναγνώστες  και υπογράφει αντίτυπα των βιβλίων της.