Οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης μας ανακοινώνουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσουν από 27 Φεβρουαρίου έως και 3 Μαρτίου.

 

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, 9:00 μμ

Ο Άθως Δανέλλης με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του παρουσιάζει την μουσική κωμωδία “Νυχτερινές Καντάδες” συνοδεία ορχήστρας. Ακολουθεί κουαρτέτο με αξέχαστο ρεπερτόριο από το καλό ελληνικό τραγούδι.

Μαρία Κώτη, τραγούδι-κρουστά

Μιχάλης Νικόπουλος, μπουζούκι-τραγούδι

Δημήτρης Κουκουλιτάκης, κιθάρα

Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, κιθάρα-τραγούδι

Είσοδος 5 €. Για κρατήσεις καλέστε στο 210-3228839

 

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, 8:30 μμ

Παρουσίαση του ένατου τεύχους του περιοδικού “Κουκούτσι” μαζί με την ποιητική συλλογή “Ονειροπώληση” του Γιώργου Λαμπράκου η οποία συνοδεύει το τεύχος. Αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή θα διαβάσουν η ηθοποιός και ποιήτρια Νάνα Παπαδάκη και ο συγγραφέας. Ο συγγραφέας και τραγουδοποιός Μιχάλης Περαντώνης θα συμμετέχει με τραγούδια πλαισιώνοντας τη βραδιά.

Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014, 8:30 μμ

Βραδιές αφιερωμένες σε οινοπαραγωγικές περιοχές και οινοπαραγωγούς της Ελλάδας

Στο art bar Poems and Crimes βραδιές αφιερωμένες σε οινοπαραγωγικές περιοχές και οινοπαραγωγούς της Ελλάδας. Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα γνωριμίας ποιοτικών οίνων του ελληνικού αμπελώνα. Παραγωγοί και οινολόγοι θα είναι στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα κρασιά της περιοχής τους. Κρύα πιάτα θα συνοδεύουν και θα αναδεικνύουν τη γεύση της κάθε ποικιλίας. Ο κύκλος ξεκινά με την παρουσίαση της σπουδαίας αμπελουργικής ζώνης της Νεμέας.

 

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014, 8:30 μμ

Να Χαραχθεί με Γράμματα Κομψά… Στρατής Τσίρκας, Ίταλο Καλβίνο, Κωνσταντίνος Καβάφης.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Β’ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Το Β΄ Εργαστήριο Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο Γαβριηλίδης , παρουσιάζουν την θεματική έκθεση, των Φοιτητών του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής με τον τίτλο: Να Χαραχθεί με Γράμματα Κομψά… Στρατής Τσίρκας, Ίταλο Καλβίνο, Κωνσταντίνος Καβάφης.

Τα έργα είναι εμπνευσμένα από την Τριλογία του Τσίρκα Ακυβέρνητες Πολιτείες, πού παρουσιάσθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Γουναρόπουλου το 2011,στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την γέννηση του Τσίρκα και στο Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης, το 2012, από τις Αόρατες Πόλεις του Ίταλο Καλβίνο, πού παρουσιάσθηκε στη Στοά του Βιβλίου, στο πλαίσιο του Athens Print Festival,το 2012 και από την Ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη, στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Καβάφη.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας διάλογος ανάμεσα στη σύγχρονη χαρακτική έκφραση και στη σύγχρονη λογοτεχνία.

Οι νέοι καλλιτέχνες, αναδεικνύουν τις απεριόριστες δυνατότητες της σύγχρονης χαρακτικής. Πειραματίζονται με συνδυαστικές μεθόδους της βαθυτυπίας, της υψητυπίας, της λιθογραφίας, της μεταξοτυπίας και με τις καινοτόμες μεθόδους της ηλεκτρονικής τεχνολογίας και της οικολογικής χαρακτικής, στις δύο διαστάσεις και στο χώρο.

Διαχειρίζονται ,ο καθένας μέσα από τη δική του οπτική και με το δικό του πλαστικό ιδίωμα, ψυχικούς κραδασμούς και έννοιες , μέσα από τα πρωτοποριακά, για την εποχή τους, κείμενα του Τσίρκα την διεισδυτική ματιά του Ίταλο Καλβίνο και την πανανθρώπινη ποίηση του Ελληνικού Καβάφη.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014, 7:00 μμ

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Σίμυ Αμουργιανού “Ανυπότακτες σκέψεις” από την Αντωνία Καλαθιανάκη. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η συγγραφέας Ειρήνη Μαντά.

Είσοδος ελεύθερη.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014, 10:00 μμ

Live Jazz με τους Orestis Atsalakis Trio, μαζί τους η Lara Eidi

Μια βραδιά με το guitar trio του Ορέστη Ατσαλάκη(ηλ. κιθάρα), Μανώλη Παπαδόπουλου(ντραμς), και Χρήστου Κορομηλά(κοντραμπάσο). Aυτή τη φορά συμπράττοντας με την τραγουδίστρια Lara Eidi, παίζουν γνωστά κομμάτια απ΄ όλο το φάσμα και τις εποχές της Jazz. Swing, be bop, bossa nova, και μπαλάντες

Είσοδος 5 €. Για κρατήσεις καλέστε στο 210-3228839