Το Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα μας καλεί ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου σε ένα θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Ο έρωτας λέγεται και αλλιώς» …

και μια μουσική βραδιά που θα ακολουθήσει με τίτλο, «Με αγάπη… στον έρωτα».

Θεατρικό Αναλόγιο


Ο έρωτας λέγεται και αλλιώς

Από τη Σαπφώ και τον Λουκιανό στον Λόρδο Βύρωνα και στη Μαρία Πολυδούρη, από τον Ευριπίδη στον Σαίξπηρ, στον Χορτάτση και στον Διονύσιο Σολωμό, από τους Γάλλους τροβαδούρους στους ασίκηδες της Τουρκίας και στα ελληνόφωνα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, από τον Καβάφη  στον Εμπειρίκο και στην Τζόυς Μανσούρ, για να αναφέρουμε μόνο λίγους από τους ποιητές που θα ακουστούν, ο έρωτας πότε λέγεται με λυρισμό, πότε με τόνους δραματικούς, πότε σαν παραμύθι και πότε με άφθονο χιούμορ. 

Η Ευαγγελία Ανδριτσάνου και η παρέα της διαβάζουν ερωτική ποίηση όλων των εποχών. Συμμετέχουν Θάνος Κάππας, Δημήτρης Καραμπέτσης, Δέσποινα Σαραφείδου, Ευδοκία Στατήρη, Βασίλης Τσόνογλου . Οι ποιητές Γιάννης Ζέρβας , Δημήτρης Καλοκύρης, Γεωργία Τριανταφυλλίδου και ο Γιώργος Χουλιάρας διαβάζουν ερωτικά τους κείμενα.. Συνοδεύει στο κοντραμπάσο ο Μιχάλης Σουλάκης.

Μουσική Βραδιά


Με αγάπη… στον έρωτα


Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, τραγούδια απο την εποχή των μπουάτ, ρετρό μελωδίες, τραγούδια του κόσμου που μας συγκινούν…σε μιά βραδιά αγάπης και ερωτικής ατμόσφαιρας.
 

Σοφία Ανδριανού– τραγούδι Μιχάλης Παπαγεωργίου -πιάνο