Το Φεστιβάλ Μυκόνου Αντανάκλασις συνεχίζεται και τον Οκτώβριο περιλαμβάνει δυο σημαντικές εκδηλώσεις, μια συναυλία από την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης….

… και το έργο «Η παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 αντίστοιχα, στις 20.30.

Το Φεστιβάλ Αντανάκλασις στη Μύκονο διατρέχει τον δεύτερο χρόνο του…

Εναλλαγές χρωμάτων και διαθέσεων, πολύχρωμες μουσικές από όλο τον κόσμο και από διαφορετικές εποχές, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικές παραστάσεις μέσα στη διάρκεια δύο εποχών, του καλοκαιριού και του φθινοπώρου, συντροφεύουν τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, μέσα στο διαπολιτισμικό πλαίσιο που έχει στηθεί από το Φεστιβάλ, η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης, μία από τις σπουδαιότερες ορχήστρες της Εγγύς Ανατολής, με διεθνή παρουσία, σημαντικές συνεργασίες σε διεθνή φεστιβάλ και πολλές ηχογραφήσεις, θα παρουσιάσει έργα Μπαχ, Μότσαρτ, αλλά και Ελλήνων και Τούρκων συνθετών, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου, ως πρώτο σταθμό της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2012.

Με τη Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης θα συμπράξει ο κορυφαίος Έλληνας βιολονίστας Γιάννος Μαργαζιώτης(κοντσερτίνο της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων), υπό την διεύθυνση του Τούρκου Μαέστρου Naci Özgüç, Διευθυντή Ορχήστρας της Κρατικής Όπερας και Μπαλέτου της ´Αγκυρας.

H αυλαία του φετινού Φεστιβάλ πέφτει μία εβδομάδα μετά, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, και πάλι στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, με τη θεατρική παράσταση «Η παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2011 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, κι αργότερα περιόδευσε σε Ελλάδα και Κύπρο ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς.

Η ιστορία έχει ως εξής…

…Δυο αδέρφια, η Ζωή και ο Άρης ζουν απομονωμένα από τον έξω κόσμο, εξόριστοι στην ασφάλεια του δωματίου τους. Η μόνη τους επαφή με την πόλη και τους ανθρώπους είναι ένα «παράθυρο». Η ιδέα της παρέλασης που θα λάβει χώρα κάτω από το σπίτι τους, φαντάζει ως η μοναδική διέξοδος από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Από το παράθυρο θα παρακολουθήσουν την έναρξη, την απρόσμενη εξέλιξη και την αποτρόπαια έκβαση της παρέλασης. Από το παράθυρο θα εισβάλει ο έξω κόσμος, που τόσον καιρό αποφεύγουν, και θα τους συντρίψει.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν οι Μάνος Καρατζογιάννης και Βασιλική Τρουφάκου ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ένκε Φεζολλάρι.

Συντελεστές:

Σκηνικά-κοστούμια: Δάφνη Κούτρα / Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Χαρά Κότσαλη / Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού
Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς /Θωμάς Αρσένης

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γρυπαρείου Πολιτιστικού Κέντρου Μυκόνου