Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν μέσα στον Οκτώβριο εκδηλώσεις – παρουσιάσεις βιβλίων, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και εκτός  …

Αθηνών. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

1). Το βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίουτου Νίκου Σιδέρη, «Δεν παίζεις μόνο εσύ, υπάρχουν κι άλλοι»: Ήθος και τέχνη της ανθρώπινης σχέσης.

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010, στις 8:00 μ.μ.,

στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ (Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, πρώην Πεσ. Μαχητών, Λιβαδειά).

Ο Νίκος Σιδέρης θα συνομιλήσει με το κοινό για το νέο του βιβλίο.

2). Η ΧΕΝ Ιωαννίνων και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν  στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου «ΙΜΑΡΕΤ – Στη σκιά του ρολογιού», που κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών 2009 του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010, στις 12 το μεσημέρι, στο Φετιχέ Τζαμί (Ιτς Καλέ Κάστρου Ιωαννίνων).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Χρήστος Μεράντζας, Λέκτορας Ιστορίας των Πολιτισμών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, η Τούλα Τίγκα, συγγραφέας-υπεύθυνη της ΧΕΝ Τρικάλων, και ο συγγραφέας.

3). Το βιβλιοπωλείο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Σιδέρη, «Δεν παίζεις μόνο εσύ. Υπάρχουν κι άλλοι!»

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010, στις 8:00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο IANOS
(Σταδίου 24, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν
ο Νικηφόρος Αγγελόπουλος, Καθηγητής Ψυχιατρικής – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,
ο Νίκος Δεμερτζής, Καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας – Πανεπιστήμιο Αθηνών,
ο Κωνσταντίνος Μπούρας, συγγραφέας-δημοσιογράφος, και ο συγγραφέας.

4). Το βιβλιοπωλείο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Σοφίας Νικολαΐδου, «Απόψε δεν έχουμε φίλους».

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010, στις 7:00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο IANOS
(Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν
ο Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, Καθηγητής Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας στο ΑΠΘ, ο Στράτος Δορδανάς, Λέκτορας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και η συγγραφέας.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας.

Εκδήλωση για παιδιά

Πανέξυπνοι ντετέκτιβ, πραγματικοί γάτοι. Πραγματικοί γάτοι σε ρόλο ντετέκτιβ.
Ένα ιερό κειμήλιο -ένας αιγυπτιακός πάπυρος- που έχει χαθεί. Μία κλοπή που πρέπει να διαλευκανθεί. Ένα μεγάλο μυστήριο απ’ τα πολύ πολύ παλιά χρόνια που πρέπει να λυθεί. Ένας μορφωμένος γάτος -ο Ευγένιος- με άπειρα χαρίσματα.

Κι ένας ακόμα γάτος –ο αδερφός του ο Μήτσουλας- με κακές παρέες και άσχημες συνήθειες. Ο Ευγένιος καλείται να δώσει τη λύση. Ελάτε να τον βοηθήσετε ν’ ανακαλύψει τα ίχνη του πάπυρου και να τον πάρει πίσω.

Με αφορμή το νέο της βιβλίο «Ο Ευγένιος και Ο Ιερός πάπυρος» η συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη σας περιμένει στο βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010, στις 12 το μεσημέρι