Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, σε συνεργασία με την ΕΛΠΑ, διοργανώνει στα πλαίσια του έργου Ήλιος Ζωή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG III Eλλάδα – Ιταλία, μια σειρά εκδηλώσεων με θεματικές ενότητες που αφορούν στα περιβαλλοντικά και ενεργειακά θέματα.

Ήλιος-Ζωή Ecomobility Ράλι: Η κυριότερη από αυτές τις εκδηλώσεις είναι ένα ανοιξιάτικο ταξίδι (21-25 Μαϊου 2008) με αυτοκίνητα που κινούνται με ηλιακή ενέργεια ή με υβριδικούς-ηλεκτρικούς κινητήρες στην περιφέρεια της Απουλίας στην Ιταλία και της Ηπείρου στην Ελλάδα. Σκοπός είναι η προσέλκυση της προσοχής του κοινού στην ανάγκη αναθεώρησης των μέχρι τώρα προτιμήσεών του στην επιλογή του αυτοκινήτου, θέτοντας ως πρωταρχικό κριτήριο την ενεργειακή απόδοση και την ελαχιστοποίηση της ρύπανσης που προκαλεί.

Διαγωνισμός Σχεδίασης Ηλιακού Αυτοκινήτου: Μια ανάλογου ενδιαφέροντος εκδήλωση που απευθύνεται σε ομάδες σπουδαστών Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ή σε Κέντρα Ερευνών είναι ο διαγωνισμός Σχεδίασης Ηλιακού Αυτοκινήτου με χρήση τεχνολογιών αιχμής για μέγιστη απόδοση και ακτίνα ενέργειας και αξιοποιώντας αποκλειστικά την ακτινοβολούμενη από τον Ήλιο ενέργεια.

Τα σχέδια που θα υποβληθούν θα εκτεθούν σε ειδική έκθεση για το κοινό που θα οργανωθεί τον Ιούνιο του 2008 στην πόλη των Ιωαννίνων.