Ο Δήμος Αθηναίων προγραμμάτισε μία σειρά εκδηλώσεων, δίνοντας το «παρών» στη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με πρωταρχικό στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και στη συνέχεια την εκπαιδευτική ψυχαγωγία!

Ο Δήμος Αθηναίων με την πρωτοβουλία αυτή ελπίζει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την οικολογική καλλιέργεια ιδιαίτερα της νέα γενιάς.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις για το περιβάλλον, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Αγγελος Μοσχονάς και ο Πρόεδρος της ΕΑΧΑ ΑΕ κ. Κυριάκος Γριβέας, θα κηρύξουν την επίσημη έναρξη της σύνδεσης μέρους των υδάτων του αρχαίου ποταμού Ηριδανού, με το αρδευτικό δίκτυο της πόλης.
Οι εκδηλώσεις, αλλά και όλη η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει ο Δήμος για τις πλαστικές σακούλες θα κορυφωθούν ανήμερα και δύο μέρες μετά από την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στις 5 και 6 Ιουνίου, λοιπόν, ο Δήμος Αθηναίων θα διοργανώσει θεατρικές παραστάσεις δρόμου στο κέντρο της πόλης με τίτλο «Η Σακούλα», ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις παντομίμας σε γειτονιές των δημοτικών διαμερισμάτων της Αθήνας. Οι εθελοντές του δήμου Αθηναίων θα διανείμουν σε θεατές και πoλίτες την πάνινη τσάντα της εκστρατείας και το παραδοσιακό διχτάκι.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ θα ανοίξει στις 20.00 το βράδυ της 5ης Ιουνίου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της «Πράσινης Εβδομάδας: Αλλάζοντας στάση ζωής», που συνδιοργανώνουν στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» η ΚΕΔΚΕ, η ΤΕΔΚΝΑ, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ) και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των εκδηλώσεων της «Πράσινης βδομάδας», ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει με τη διοργάνωση εργαστηρίου ψηφιακού animation για παιδιά με θέμα «Ομορφαίνουμε το περιβαλλοντικό πάρκο ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης».

Παράλληλα, στο χώρο του πάρκου θα στηθούν ειδικά περίπτερα στα οποία θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό για την αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας, την εκστρατεία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων «Βρες το σωστό σημείο» καθώς και για τις υπόλοιπες δράσεις που εντάσσονται στη γενικότερη πολιτικής της Δημοτικής Αρχής για την προστασία και ενίσχυση του περιβάλλοντος, φυσικού και αστικού, της πόλης.

Αντίστοιχο περίπτερο, στο οποίο θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό, θα λειτουργήσει και κατά τη διάρκεια της Γιορτής Ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δράσης για το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές που διοργανώνει η ΕΡΤ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 5 Ιουνίου
9.00: Σύνδεση μέρους υδάτων του Ηριδανού με το αρδευτικό δίκτυο (χώρος πρώην Κορεάτικης Αγοράς, Κεραμεικός).
11.00: Εκδηλώσεις που εντάσσονται στην εκστρατεία για την αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας.
13.00: Συμμετοχή στη Γιορτή Ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δράσης για το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές της ΕΡΤ (Μέγαρο Κατεχάκη).
20.00: «Πράσινη Εβδομάδα: Αλλάζοντας στάση ζωής» (Περιβαλλοντικό Πάρκο Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»).
20.30: Με σημαία τα συνθήματα «Αλλαξε στάση ζωής» και «Η γη είναι μοναδική», διοργανώνεται μεγάλη συναυλία με τους Διονύση Τσακνή, Μίλτο Πασχαλίδη, ΜΠΛΕ και Λεωνίδα Μπαλάφα, στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Παρασκευή 6 Ιουνίου
9.30-12.30: Εργαστήρι ψηφιακού animation, Περιβαλλοντικό Πάρκο Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».
19.00: Ημερίδα με θέμα «Ενέργεια και Περιβάλλον – Πολιτικές Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Φυσικό Αέριο», Αμφιθέατρο δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84 (Πειραιώς 100, Γκάζι).

Παραστάσεις παντομίμας στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων:
10:00 – 10:30: 2ο ΜΕΤΡΟ Ν. Κόσμου
11:30 – 12:00: 7ο ΜΕΤΡΟ Πανόρμου
12:30 – 13:00: 6ο ΗΣΑΠ Βικτωρίας
14:00 – 14:30: 5ο ΗΣΑΠ Κάτω Πατήσια
15:00 – 15:30: 4ο ΗΣΑΠ Ανω Πατήσια (Αγία Βαρβάρα)