Αυτό το Σαββατοκύριακο, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017, μας περιμένουν ψήσιμο Αρχαιοελληνικού ξυλοκάμινου, με τον Φώτη Κατσάρη και το Νίκο Σκλαβενίτη και μία διάλεξη – αφιέρωμα σε 28 Θεές τής Θάλασσας μέσα από την κεραμική και τον μύθο, με την Έφη Σπηλιώτη.

Αναλυτικά:

– 2/12 – Ψήσιμο Αρχαιοελληνικού ξυλοκάμινου. Ειδικές βαφές και σχέδια. Φώτης Κατσάρης – Νίκος Σκλαβενίτης

Ο Φώτης Κατσάρης θα αναλάβει το ψήσιμο τού καμινιού. Η διαδικασία θα ξεκινήσει από το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι με διακόσμηση αντικειμένου με μελανόμορφη βαφή και καμίνιασμα. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην όλη διαδικασία μπορούν να φέρουν ένα αντικείμενο μικρών διαστάσεων ωμό από κόκκινο πηλό.

Ο κεραμείστας Νίκος Σκλαβενίτης με τούς σπουδαστές τής σχολής «Ηριδανός» θα διακοσμήσουν αγγεία και πλακίδια με γραπτή και εγχάρακτη διακόσμηση. Το ψήσιμο τών αντικειμένων θα γίνει με αναγωγή και θα κρατήσει ως τίς 8:00 το βράδυ. Την επομένη ημέρα Κυριακή στίς 12:00 θα γίνει το ξεκαμίνιασμα και θα ακολουθήσει έκθεση και σχολιασμός τών αντικειμένων. (Εξέδρα Αυλής)

– 3/12 – Αφιέρωμα και διάλεξη σε 28 Θεές τής Θάλασσας μέσα από την κεραμεική και τον μύθο. Έφη Σπηλιώτη

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Νικόλαος Βαλλάτος και το ΔΣ, με αφορμή το τιμητικό αφιέρωμα στο σημαντικό εικαστικό έργο τής διακεκριμένης ζωγράφου – κεραμίστριας Έφης Σπηλιώτη «28 θεές της Θάλασσας», μας προσκαλούν στην διάλεξη της καλλιτέχνιδος με θέμα «Η Μυθολογία, οι λέξεις, ο πηλός, ο Προμηθέας και οι 28 θεές τής Θάλασσας Ωκεανίδες και Νηρηίδες» που θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια τού FORUM της 55ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής, τού κορυφαίου γεγονότος για την κεραμική στην χώρα μας.

Ο ιστορικός και κριτικός τέχνης κος Νίκος Μοσχονάς θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση.

Μή χάσετε το επόμενο Σαββατοκύριακο:

9/12 – Εναλλακτικά ψησίματα. Saggar Firing. Από τούς Θοδωρή Γαλιγαλίδη και την Μαριλένα Μιχοπούλου
10/12 – Έκθεση και ομιλία για όλη του την ζωή μέσα απο την κεραμική από τον Κώστα Πανάρετο και τήν Κλειώ Brenner

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την ΠΕΚΑ και τον Δήμο Αμαρουσίου.


Περισσότερες πληροφορίες για την 55η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής:

55η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής | 19/11 – 23/12