Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου, υποδέχεται το κοινό στους αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της, διοργανώνοντας υπό το φως του φεγγαριού τις ακόλουθες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό:

Το Σάββατο στις 29 Αυγούστου 2015 και ώρα 09:00 μ.μ. σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μουζακίου θα πραγματοποιηθεί στο μαγευτικό Κάστρο Φαναρίου η μουσική εκδήλωση “Kάτω από το φως του φεγγαριού” από τη μουσική ομάδα «Χρόες», (Αναστασία Μαρκαντώνη: Τραγούδι, Χριστίνα Γρηγορίου: Βιολί, Χρήστος Διαμαντής: Κιθάρα & Μαντολίνο, Γιάννης Μπάτρας: Πιάνο & Ενορχηστρώσεις). Το ρεπερτόριο της βραδιάς θα περιλαμβάνει κυρίως κομμάτια αφιερωμένα στην πιο όμορφη πανσέληνο του χρόνου, που την ίδια στιγμή θα λάμπει ολόγιομη στο ουράνιο στερέωμα.

Tην Κυριακή στις 30 Αυγούστου 2015 και ώρα 09:00 μ.μ. η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει στον αρχαιολογικό χώρο του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα στη Μητρόπολη τη Σχολή Μπαλέτου Ξένιας. Η χορογράφος και υπεύθυνη της σχολής κα Ξένια Παπαθανασίου αντλώντας έμπνευση από το πλούσιο αρχαιοελληνικό παρελθόν, έχει στήσει ένα μοναδικό κινησιολογικό δρώμενο με τίτλο: “στη σκιά του φεγγαριού”. Η μουσική υπόκρουση που θα συνοδεύει τη χορογραφία περιέχει συνθέσεις σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, όπως την επική Μυθωδία του Βαγγέλη Παπαθανασίου, τις Τρωάδες της Καραΐνδρου κ.α., που απηχούν το μεγαλείο του πολιτισμού μας. Τέλος, ο επιβλητικός από μόνος του αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα λουσμένος στο σεληνόφως θα παίξει για πρώτη φορά το ρόλο του ενεργού σκηνικού. Μπροστά και τριγύρω από το μνημείο οι μικρές χορεύτριες της σχολής μέσα από τη χορογραφία τους θα επιχειρήσουν να μας ταξιδέψουν νοερά πίσω στον χρόνο, δίνοντας παράλληλα πνοή ζωής στα λησμονημένα τη σημερινή εποχή της κρίσης απομεινάρια του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στους παραπάνω αρχαιολογικούς χώρους.

Το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας σας προσκαλεί να αποχαιρετήσουμε συντροφιά το φετινό, ιστορικά δύσκολο καλοκαίρι, πλάι στις αρχαιότητες του τόπου μας.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την εθελοντική εργασία του προσωπικού της Εφορείας, την ευγενική υποστήριξη των Δήμων Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, των καλλιτεχνών και των ιδιωτών χορηγών, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.