Στο πλαίσιο της έκθεσης του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2015 και των επιμέρους δράσεων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 18:00 και την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 12:30 θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δύο ειδικές εκδηλώσεις-παρουσιάσεις. – Οι εκδηλώσεις αναβάλλονται

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 18:00 στον χώρο που εκτίθεται η εγκατάσταση Eternal Internet Brotherhood/Sisterhood (1-3) του Άγγελου Πλέσσα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μιας σειράς διαλέξων με τίτλο Όταν τα Avatars Παίρνουν τους Δρόμους. Η διάλεξη θα φιλοξενήσει την ακτιβίστρια/επιμελήτρια Βασιλεία Κάγκα (aka Cyber Daddi) και την ακτιβίστρια/εικαστικό Maria F. Dolores (aka Transnoise) οι οποίες, μέσω των προσωπικών τους βιωμάτων, θα αναφερθούν σε θέματα ιντερνετικού φεμινισμού, ταυτότητας και διαδικτυακού εκφοβισμού (bullying). Η in situ απόπειρα εξερεύνησης των εννοιών αυτών στηρίζεται σ’ ένα πλαίσιο όπου η φαντασία γίνεται βίωμα και η επιθυμία όχημα.

Για την εκδήλωση αυτή θα τηρηθεί σειρά με δελτία προτεραιότητας.
Ομάδα συμμετεχόντων: έως 20 άτομα.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 12:30, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μουσείου όπου εκτίθεται το έργο Εξάντληση του Γιάννη Παπαδόπουλου, ανάγνωση από τον συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη του ομότιτλου κειμένου του, το οποίο συντάχθηκε ειδικά για το έργο με το οποίο συμμετέχει ο Παπαδόπουλος στο Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2015.