Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Σύρος Πολιτισμός 2015” την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 21:00, στο Θέατρο Απόλλων, θα πραγματοποιηθεί η διαδραστική παράσταση “Οι Πειρατές του Αιγαίου”.  Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους με θέμα τους πειρατές του Αιγαίου, με τη συμμετοχή των μικρών θεατών.   

Είσοδος Ελεύθερη.

Την Τρίτη 28 Ιουλίου την Τετάρτη 29 Ιουλίου & Πέμπτη 30 Ιουλίου στις 21:00, στο θέατρο Απόλλων, ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση “Ψέμα στο Ψέμα” του Άντονυ Νίλσον.

Μια εκρηκτική κωμωδία γεμάτη εκπλήξεις και απρόσμενες εξελίξεις.

Τιμή εισιτηρίου 10 & 5€

Για 22η φορά η Σύρος φιλοξενεί το “Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης”. Μια ανοιχτή γιορτή συνεύρεσης μουσικών, καθηγητών και σπουδαστών με το φιλόμουσο κοινό, με άξονα την κιθάρα. Εκδηλώσεις έκφρασης για νέους καλλιτέχνες και σπουδαστές σε διαφορετικά είδη μουσικής, με την ενεργό συμμετοχή σε σεμινάρια, διαγωνισμούς και μουσικά σύνολα.

Τετάρτη 29 Ιουλίου. 21:00, Florian Palier-ρεσιτάλ κιθάρας & Sempre Viva-Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου. Αίθριο του Δημαρχείου.

Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 30 Ιουλίου.  21:00, …κιθάρες μαγικές, φωνές εξωτικές. Κηπάριο Μεταμόρφωσης.

Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 31 Ιουλίου. 21:00, Δημήτρης Ρεγγίνος-ρεσιτάλ κιθάρας & Ivan Petricevic ρεσιτάλ κιθάρας. Αίθριο Δημαρχείου. 

Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 1 Αυγούστου.  21:00, Κιθαριστικό Gala. Τελετή Λήξης. Θέατρο Απόλλων.

Είσοδος Ελεύθερη

Τέλος την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 20:30 στο Θέατρο Απόλλων, ο Σύλλογος Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης παρουσιάζουν αφιέρωμα – διάλεξη στον Έλληνα κλασικό αρχαιολόγο Χρήστο Τσούντα. Ομιλίες και αναφορές στον αρχαιολόγο που θεωρείται από πολλούς ο κωδικοποιητής της Κυκλαδικής περιόδου και της έννοιας Κυκλαδικός Πολιτισμός.  Ακολουθεί χορευτικό πρόγραμμα από συλλόγους.

Είσοδος ελεύθερη