Οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας ανακοινώνουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το διάστημα 7 έως 10 Μαρτίου 2016.


H μαγεία του Cinema Therapy στον Πολυχώρο Μεταίχμιο!

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν σε μια βραδιά στην οποία το παραδοσιακό ψυχολογικό σεμινάριο  συναντά την κινηματογραφική προβολή.

Πάρτε μέρος σε μια διαδραστική βιωματική άσκηση  με θέμα Γυναίκες: οδηγίες χρήσης την Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, στις 8 μ.μ., στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.

Λέγεται ότι ο Φρόιντ είχε πει: «Η μεγαλύτερη ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί ποτέ και που κι εγώ δεν έχω κατορθώσει να απαντήσω έπειτα από τριάντα χρόνια έρευνας στη γυναικεία ψυχή είναι: «τι θέλει μια γυναίκα;». Αν δεν το βρήκε ο Φρόιντ, δύσκολο να το απαντήσουμε σε μια βραδιά cinema therapy, αλλά θα προσπαθήσουμε!

Με αφετηρία ένα κινηματογραφικό ερέθισμα, θα αναρωτηθούμε πώς σκέφτονται οι γυναίκες, τι θέλουν, τι περιμένουν οι άλλοι από εκείνες και πόσο διαφορετικές -ή μη- είναι τελικά από τους άνδρες.

Συντονίζουν οι ψυχολόγοι Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων.

Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων Μεταίχμιο ελάχιστης αξίας 9 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

***

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκυδραία και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Χριστίνας Ρούσσου, Ντουλμπέρα τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, στις 6:30 μ.μ., στο κέντρο «Πόλυς» (Μαυροβούνι Σκύδρας).

                             

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η εκπαιδευτικός και Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σοφία Θεοδωρίδου και ο οικονομολόγος και ιστορικός Γιώργος Παναγιωτίδης.

Η συγγραφέας θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου Ανδρεάδης

***       

    

O Πολιτιστικός Αντίλογος, ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «ΞΑΝΑΡΧΙΖΩ» και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τη συγγραφέα Σοφία Νικολαΐδου με αφορμή το νέο της βιβλίο Καλά και σήμερα τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Γεωργούλη 26, Καλαμάτα).

Το χρονικό της ασθένειας της Σοφίας Νικολαΐδου από τη στιγμή που διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους έως τη μαστεκτομή και την εμπειρία της χημειοθεραπείας.

Μια συγκλονιστική προσωπική υπόθεση.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο γιατρός και Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Γιαννόπουλος,  η ψυχολόγος Βάσω Σεραφείμ και ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Φώτης Κατσιμπούρης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τη συγγραφέα.

Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου Βιβλιόπολις.


***


Ο Όμιλος Βιβλίου του Φ.Σ.Φ. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ο Σύλλογος Κιουταχειωτών-Μικρασιατών Φλώρινας «Ο Άγιος Μηνάς», το βιβλιοπωλείο Η Γωνιά, το καφέ «Οδός Ονείρων» και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του τελευταίου μέρους της συγκλονιστικής τριλογίας Τα παλιά ασήμια της Μαίρης Κόντζογλου που αγάπησαν χιλιάδες αναγνώστες.

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, στις 8 μ.μ., στο καφέ «Οδός Ονείρων» (Λ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 67, Φλώρινα)

Για το νέο μυθιστόρημα με τίτλο Πέρα από τα παλιά ασήμια που ολοκληρώνει το πιο συναρπαστικό λογοτεχνικό ταξίδι στην Καππαδοκία του χθες και του σήμερα θα μιλήσουν η Ευγενία Δανιηλίδου, συνταξιούχος σχεδιάστρια, η Ιωάννα Λέκκα, εκπαιδευτικός, και η Άννα Μητσοπούλου, δημόσιος υπάλληλος και συγγραφέας.

Η συγγραφέας θα μιλήσει για την τριλογία, θα συζητήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων.

           

***

Ο Ιανός και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πέτρου Τατσόπουλου Ήμουν κι εγώ εκεί την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016, στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα).

Με αφορμή το βιβλίο, ο συγγραφέας συνομιλεί με την πανεπιστημιακό-συγγραφέα Λένα Διβάνη, τον συγγραφέα Θανάση Χειμωνά και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

***

Το βιβλιοπωλείο-καφέ Βooktalks και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Ηλία Μαγκλίνη Πρωινή γαλήνη την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016, στις 7:30 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Αρτέμιδος 47 και Αγ. Αλεξάνδρου 58, Π. Φάληρο).

Με αφορμή το βιβλίο, ο συγγραφέας συνομιλεί με τον Άγη Αθανασιάδη και την Κατερίνα Μαλακατέ.

Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.