Ένα υπέροχο μουσικό ουράνιο τόξο αποτελούμενο από 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλο, 10 κοντραμπάσο, 10 κλαρινέτα ,6 κύμβαλα και 100 απίθανους δεξιοτέχνες… στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 20 έως και τις 22 Φεβρουαρίου.

Ένα χρόνο μετά τις sold out παραστάσεις τους στο θέατρο Badminton, οι 100 μουσικοί της μεγαλύτερης τσιγγάνικης συμφωνικής ορχήστρας του κόσμου ξαναχτυπούν! Τον περασμένο Ιανουάριο το πάθος της Budapest Gypsy Symphony Orchestra μάς έκανε να σφυρίζουμε αγαπημένες μελωδίες…

Η παράσταση αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος οι 100 δεξιοτέχνες της Βουδαπέστης, ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, κλέβουν τις εντυπώσεις με το Alouette, τον Χορό των Σπαθιών του Χατσατουριάν, τον Πέμπτο Ουγγαρέζικο Χορό του Μπραμς και άλλες τσιγγάνικες μελωδίες.

Στο δεύτερο μέρος το σχήμα επιστρέφει με σμόκιν και ξεδιπλώνει το κλασικό ρεπερτόριο. Τα Βαλς των Στράους, η Ούγγρικη Ραψωδία του Λιστ και τα έργα των Μπιζέ, Μπερλιόζ, Λιστ, Όφενμπαχ και Μπραμς συνθέτουν μια ρομαντική και αξέχαστη βραδιά.