Το Ejekt Festival μετρώντας ήδη έξι χρόνια συνεχούς παρουσίας, φέτος εγκαινιάζοντας τη νέα δεκαετία,  παρουσιάζει για άλλη μια φορά συγκροτήματα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας και απήχησης, στις 13 Ιουλίου, στο

Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Ταε Κβο Ντο. Εκεί θα παρελάσουν μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα της παγκόσμια ροκ σκηνής!

Ένα χρόνο μετά την καταπληκτική εμφάνισή τους στο sold-out θέατρο Βράχων στα μέσα του Αυγούστου, μας επισκέπτονται και πάλι οι Faith No More, το συγκρότημα που κατάφερε να νικήσει ακόμα και τις διακοπές του Έλληνα και να κάνει κάποιες χιλιάδες οπαδών τους να κανονίζουν το πρόγραμμα του καλοκαιριού γύρω από αυτό το live!

Ωραία έκπληξη για το φετινό line up του Ejekt είναι και οι Bad Religion, οι οποίοι επιστρέφουν στη χώρα μας 15 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή τους, για να ικανοποιήσουν ένα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά απωθημένα του punk, rock, alternative και metal κοινού!

Οι Bad Religion είναι η εξαίρεση στον κανόνα του punk-rock συγκροτήματος:  ο τραγουδιστής  τους Greg Graffin διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και ο κιθαρίστας τους Brett Gurevitz είναι ιδιοκτήτης της περίφημης δισκογραφικής Epitaph, απ\’όπου ξεπήδησε ολόκληρη η φουρνιά των punk/punk-rock συγκροτημάτων που μεγαλούργησε στα 90ς και τα 00ς.

Είναι εύλογο λοιπόν, το γιατί αυτοί υπήρξαν το συγκρότημα που μπόλιασε ένα τραχύ είδος μουσικής με κοινωνικό, προσωπικό στίχο και μελωδικά φωνητικά και κατάφερε έτσι να το φέρει στο κραταιό τότε MTV και έτσι, στους teenagers ανά τον κόσμο, σπάζοντας τα στεγανά της εποχής. Η επιτυχία τους αλλά και ο σεβασμός που τους αποδίδουν πάρα πολλά συγκροτήματα αποδεικνύουν την σημασία και το μέγεθός τους.

Επίσης, και οι Unkle επιστρέφουν στην χώρα μας δύο χρόνια μετά την φοβερή και τρομερή εμφάνισή τους στο EJEKT 2008 που έκανε το κοινό να παραληρεί. Φέτος, ο James Lavelle, ο καλλιτέχνης που έχει συνδέσει όσο κανένας το όνομά του με το φεστιβάλ, θα παρουσιάσει ζωντανά με την μπάντα του υλικό από την πλούσια καριέρα του, αλλά και από τον ολοκαίνουργιο δίσκο τους Where Did The Night Fall που κυκλοφορεί τον Μαϊο.

Το Ejekt 2010 συμπληρώνουν οι δικοί μας Zebra Tracks και οι Σέρβοι Obojeni Program, τα συγκροτήματα που κέρδισαν τους παράλληλους διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν στις δύο χώρες τον Απρίλιο, με δώρο την συμμετοχή τους και στα δύο φεστιβάλ.

Το line up:
Zebra Tracks 17.30 – 18.15
Obojeni Program 18.35 – 19.35
Bad Religion 20.00 – 21.30
Faith No More 21.50 – 23.35
Unkle (live) 23.45 – 01.15

photo 1: Bad Religion
photo 2: Faith No More
photo 3: Unkle
photo 4: Zebra Tracks
photo 5: Obojeni Program