Η θεατρική  εταιρεία  exetleos, παρουσιάζει  στο θέατρο  Άβατον,  την  κωμωδία του   Αριστοφάνη,  «ΕΙΡΗΝΗ».

Η  εταιρεία με σεβασμό στο  παιδικό ψυχισμό και την ευαισθησία που τον διακατέχει έχει επιμεληθεί  μια παιδική παράσταση υψηλών προδιαγραφών  με στόχο την ψυχαγωγία αλλά και την εκπαίδευση των παιδιών μέσα από το έργο αυτό.

Λίγα λόγια για το έργο…

Ο  ΠΑΠΠΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΒΑΤΟΝ

Η κωμωδία του μεγάλου αρχαίου  Έλληνα ποιητή Αριστοφάνη,

ειδικά διασκευασμένη για παιδιά !

Ο  ήρωας του έργου, ο Τρυγαίος, είναι ένας  καλοκάγαθος Αθηναίος  αμπελουργός, που έχει αποφασίσει να βάλει τέλος,  στον καταστροφικό  πόλεμο μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών.

Στην απελπισία του, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο ζουζούνι, ώστε να καταφέρει να  πετάξει ψιλά στους θεούς και να τους ζητήσει να φέρουν πίσω την ειρήνη στη γή…

Όταν, τα καταφέρνει και  φτάνει τελικά στον Όλυμπο…τα πράγματα, δεν είναι τόσο απλά, όσο τα φανταζόταν. Η  Ειρήνη, έχει φυλακιστεί από τον Πόλεμο και μόνο τα παιδία έχουν την δύναμη να την ελευθερώσου..

Θα τα καταφέρει άραγε ο ήρωας μας με την βοήθεια των παιδιών να φέρουν πίσω στη Γή την ΕΙΡΗΝΗ;

Ένα διαχρονικό έργο που μιλάει, για τις καταστοφικές συνέπειες του πολέμου αλλά και για την σημασία της Ειρήνης, στις ζωές των ανθρώπων.

Μια μουσικοθεατρική  παράσταση, για μικρούς και μεγάλους,  επενδυμένη με όμορφα τραγούδια  και  πλούσια  κουστούμια και σκηνικά,  που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους !

Μετά την παράσταση ακολουθεί εκπαιδευτική συζήτηση με τα παιδιά προκειμένου να αντιληφθούν τα ειρηνικά μηνύματα που προβάλει ο Αριστοφάνης μέσα από τις αλληγορικές  του εκφράσεις.

Συντελεστές:

Διασκευή- Σκηνοθεσία : Δικαία Πικιού

Μουσική Επιμέλεια : Γιώργος Κολοκοτρώνης

Σκηνικά -Κουστούμια :   exetleos  productions

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Αθανασοπούλου Δώρα , Λούκας Γεώργιος , Μπακλαβά Σοφία ,Λιμνιός  Νίκος, Πισκιντζής  Γιάννης