Το θέατρο Αποθήκη γίνεται… ξενοδοχείο και ανοίγει τις πόρτες του 4 Νοεμβρίου με τη μαύρη κωμωδία του Francis Veber Είπα, μην ενοχλείτε, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου και μετάφραση Αντώνη Γαλέου.  

Η υπόθεση:

Εφτά καθημερινοί άνθρωποι. Ένας λούζερ φωτογραφάκος (Νίκος Μουτσινάς) που τον παράτησε η γυναίκα του και θέλει να αυτοκτονήσει, ένας πληρωμένος δολοφόνος (Βασίλης Μυριανθόπουλος), μια απλή νοικοκυρά (Ράνια Παπαδάκου) με μια απλούστατη στολή ιππασίας και  μαστίγιο, ένας διπολικός ψυχολόγος (Χάρης Γρηγορόπουλος), ένας γκρούμ (Αχιλλέας Σκεύης) που θέλει να γίνει μοντέλο, ένας ισπανός παραλίγο επιχειρηματίας κι ένας Εξαρχειώτης ασφαλίτης (Δημήτρης Μαχαίρας)!

Όλοι αυτοί σ’ ένα δωμάτιο στον δέκατο όροφο ενός ξενοδοχείου, σε καταστάσεις ζεν, τρέλας κι αδυναμίας, προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους. Αλλά τί θα συμβεί όταν αρχίσουν να μπερδεύονται τα μαστίγια με τους κουβάδες, οι μαράκες με τα οπλοπολυβόλα και οι χειροπέδες με τα πιεσόμετρα;  

Γι’ αυτό σας Είπα, μην ενοχλείτε!

Το έργο L’ emmerdeur (πρωτότυπος τίτλος), είναι μια γαλλική μαύρη κωμωδία του Francis Veber, βασισμένη στο έργο του ιδίου Le contrat (Το συμβόλαιο)  που έγραψε το 1971. Το έργο μεταφέρθηκε δύο φορές στον κινηματογράφο: το 1973 σε σκηνοθεσία Édouard Molinaro με τους Lino Ventura και Jacques Brel στους κεντρικούς ρόλους και το 2008 σε σκηνοθεσία του Francis Veber. Στην Ελλλάδα προβλήθηκε το 2009 με τον τίτλο «Ο κακός μπελάς».

Tον Μάρτιο 2016, το έργο θα κάνει πρεμιέρα στο West End του Λονδίνου σε απόδοση και σκηνοθεσία του Sean Foley, με τους Kenneth Branagh & Rod Brydon στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και φέτος είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο θέατρο από τα Αθηναϊκά Θέατρα.

Συντελεστές παράστασης:

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος
Σκηνικά: Ντέιβιντ Νεγρίν
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου
Φωτογραφίες παράστασης: Αντώνης Συμεωνάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάκης Παρασκευόπουλος
Βοηθός σκηνογράφου: Μαρία Κούρτη

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Μουτσινάς, Βασίλης Μυριανθόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ράνια Παπαδάκου, Αχιλλέας Σκεύης, Δημήτρης Μαχαίρας

Διάρκεια παράστασης: 110’ (με διάλειμμα)

Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα Α.Ε.