Στις 4 Οκτωβρίου στις 8 μμ. η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει το έργο της σύγχρονης Ελληνίδας εικαστικού Αλεξάνδρας Μυρεσιώτη με τίτλο «ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ».  

Η Αλεξάνδρα Μυρεσιώτη κάνει ένα μικρό-μεγάλο ταξίδι μέσα στην δική της πραγματικότητα, μέσα από “ψηφιακά θραύσματα” του εαυτού της όπως αυτά αποτυπώνονται στον καμβά.

Ζώντας σ’ ένα κόσμο όπου όλα αλλάζουν, στην πραγματικότητα όμως τίποτα δεν αλλάζει, η καλλιτέχνιδα επιχειρεί να κάνει μια ελεύθερη κατάδυση στην πραγματικότητα μέσα από την ίδια. Ανασυντάσσει τις εικόνες της ζωής της και τις διαβάζει με έναν πιο ενδιαφέροντα και μυστηριώδες τρόπο.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν τον εαυτό της σαν ένα μέσο καταγραφής, χτίζει αυτό που βιώνει η ίδια, αποτυπώνει την εικόνα της, την απλοποιεί σαν να επρόκειτο για μία ψηφιακή εικόνα υπολογιστή, μαζί με τις “ατέλειες” της ανθρώπινης γραφής φυσικά με κανέναν τρόπο υποκειμενική.

Στο έργο της Μυρεσιώτη δεν υπάρχουν τα όρια, τα σύνορα, ο χώρος και ο χρόνος αλλά σχέδια, προτιμήσεις, αισθήματα, σκέψεις, αποφάσεις, προθέσεις και επιθυμίες, σταθμίσεις και επιλογές, ταυτότητα και διαφορές, μέσα και σκοποί.

Ένα έργο πλούσιο και δυναμικό αλλά συγχρόνως εύθραυστο, ζωντανό και απόλυτα γυναικείο.
 
Η έκθεση οργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη του «Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (Ο.Κ.Α.Π.Α).

Επιμέλεια Έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης