Το Μουσείο Ηρακλειδών και οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν έκθεση εικονογράφησης Χριστουγεννιάτικων Παραμυθιών για τα βιβλία Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη! σε εικονογράφηση Ντανιέλας Σταματιάδη, και Το παιδί που βρήκε ένα αστέρι σε εικογράφηση Ελίζας Βαβούρη.

Η έκθεση, η οποία παρουσιάζει τα πρωτότυπα έργα των δύο καλλιτεχνών, θα διαρκέσει από την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010 και θα διεξαχθεί στην αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Ηρακλειδών.

Το βιβλίο Φον Κουραμπιές εναντίον Kόμη Μελομακαρόνη, του Κυριάκου Χαρίτου: Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα, Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες  τρώγανε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου…  Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες, στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με δυο μεζούρες γέλιο και δύο φλιτζάνια γλύκα!

Και το βιβλίο της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη, Το παιδί που βρήκε ένα αστέρι: Το μικρό αστέρι ήξερε πως δε θα ξαναστόλιζε κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ήταν λασπωμένο, φοβισμένο και σίγουρο πως γρήγορα κάποιος από τους ανθρώπους που περπατούσαν δίπλα του στο πεζοδρόμιο θα το πατούσε Αχ, μαμά! Βρήκα ένα αστέρι που λάμπει!» είπε τότε ένα κοριτσάκι και γονάτισε δίπλα του. Μου φαίνεται πως έπεσε από τον ουρανό!.