Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Bobos Arts Festival το Σάββατο 18 Μαΐου στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Το αγαπημένο παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ επέστρεψε για 7η συνεχή χρονιά με μια ημέρα ξεχωριστή, γεμάτη τέχνη και φαντασία για όλη την οικογένεια μέσα στη φύση!

Όπως κάθε χρόνο, η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη και τα εισιτήρια γρήγορα εξαντλήθηκαν.

Στον όμορφο κήπο του Μεγάρου μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν επιλεγμένες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και συμμετείχαν σε πάνω από 30 παράλληλα εργαστήρια και δράσεις.

Το πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής ξεκίνησε με την νεοσύστατη ομάδα Artflow η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις με την νέα της μουσικοθεατρική παράσταση «Το δέντρο της ευτυχίας». Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε η συμπεριληπτική ομάδα Όνειρο Είναι, η οποία μας έκανε να γελάσουμε, να προβληματιστούμε αλλά και να συγκινηθούμε μιλώντας μας για αποδοχή και την ενσωμάτωση. Στην παράσταση συμμετείχε και η ταλαντούχα μουσικός Ανδριάννα Μπάμπαλη, η οποία έκλεισε την παράσταση με τον πιο μελωδικό τρόπο!

Ακολούθησε «Η Σολομώντεια λύση» της ομάδας Maticapi, μια παράσταση με ζωντανή μουσική και ευφάνταστα σκηνικά φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά, γεμάτη συμβολισμούς, η οποία μας μίλησε για την αγάπη και τη δικαιοσύνη.

Στο Kids open mic το μικρόφωνο πήρε ο αγαπημένος stand up κωμικός Λάμπρος Φισφής, ο οποίος άνοιξε τη δράση με τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο και κάλεσε τα παιδιά να ανέβουν στη σκηνή για να μας πουν τα δικά τους αστεία.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων ολοκληρώθηκε με μία ολόφρεσκια συναυλία από την αγαπημένη ομάδα Κοπέρνικος, η οποία με μπόλικο χιούμορ, υπέροχες μουσικές αλλά και ενδιάμεσους κωμικούς αυτοσχεδιασμούς έδωσε την πιο όμορφη νότα στο κλείσιμο του φεστιβάλ.

Παράλληλα με το πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής, μια μεγάλη σειρά δράσεων εξελίσσονταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Περιπλανώμενοι στον κήπο ανακαλύψαμε γωνιές εμπνευσμένες από το έργο σημαντικών καλλιτεχνών της ιστορίας της τέχνης και μάθαμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις τεχνοτροπίες και το έργο τους. Χρωματίσαμε τα έργα τους, φτιάξαμε πρόσωπα από πηλό στα δέντρα, μεταμφιεστήκαμε σε ζωγράφους μιας άλλης εποχής και γελάσαμε παίζοντας με την τέχνη!

Σε άλλες όμορφες γωνιές του κήπου συναντήσαμε την τροχήλατη σκήνη του κουκλοθέατρου «Circulus», τη θεατρική δράση εμπνευσμένη από το έργο της ζωγράφου Έφης Μιχελή, τα παραμύθια για την τέχνη και την απρόσμενη δημιουργία των εκδόσεων Φουρφούρι, το εντυπωσιακό ζογκλερικό και το bubble show των Kokoika, τις μουσικές αφηγήσεις των Filea’s Songs και των Παραμυθοκορών, το Family Yoga του Yoga for Happy Kids, τους θεόρατους ξυλοπόδαρους της Motus Terrae και την περιφερόμενη νεράιδα του Μαριονέτες Τζίκας.

Ταυτόχρονα στα πρωτότυπα εργαστήρια που πραγματοποιούνταν στον χώρο από επιλεγμένους συνεργάτες και φορείς, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις τέχνες, καλλιεργώντας την έμφυτη φαντασία και δημιουργικότητά τους:

Φτιάξαμε origami στη γωνιά του British Council, δημιουργήσαμε μια συλλογική τοιχογραφία με τους Pow Wow, διακοσμήσαμε έργα από πηλό, με έμπνευση απ’ τον Πικάσο, τον Νταλί και την ελληνική αρχαιότητα με τις Αθηνοπεριπέτειες, μάθαμε για τα δικαιώματα των παιδιών στο εργαστήρι του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, φτιάξαμε κοσμήματα εμπνευσμένα απ’ το έργο γνωστών καλλιτεχνών με την Δάφνη Διονυσοπούλου, διακοσμήσαμε το δικό μας δέντρο της ζωής στη γωνιά της Μέριμνας, μάθαμε για την επαναχρησιμοποίηση στο εργαστήρι του Σχεδία Αρτ, συμμετείχαμε στο συλλογικό έργο των Αrt For Earth 22 με αφορμή το έργο του Matisse και μετατρέψαμε άχρηστα αντικείμενα σε ευφάνταστες δημιουργίες στο εργαστήρι Τα Μυστικά του Ωκεανού.

Στα διαλείμματα μεταξύ των παραστάσεων, τον ρυθμό έδινε με τις ξεσηκωτικές μουσικές του επιλογές το Bobos Family Radio.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ παρουσίασε για μία ακόμα χρονιά ο αγαπημένος κωμικός Γιάννης Σαρακατσάνης.