Ο ιρανός καλλιτέχνης Babak Salari παίρνει την φωτογραφική του κάμερα και ταξιδεύει από το Αφγανιστάν και την Ιορδανία, έως το Ιράκ και την Παλαιστίνη, αποτυπώνοντας την κρυμμένη αλήθεια που του φανερώθηκε από ανθρώπους που τον ένιωσαν έναν από αυτούς…

Μέσα από το φακό της μεταφέρει τον θεατή σε Εικόνες ενός άλλου 21ου αιώνα, άγνωστο στο δυτικό κόσμο. Το ανθρώπινο πρόσωπο τον καθοδηγεί και μετατρέπεται σε προσωπική του γραφή… Στις φωτογραφίες του, παιδιά με ενήλικο βλέμμα, γυναίκες που κοιτούν κατάματα το φακό, πίσω από το βέλο της μπούργκας, ηλικιωμένοι με σκληρά, σκαμμένα πρόσωπα ποζάρουν για το φωτογράφο και μεταφέρουν με πρωτόγνωρη δυναμική τις μοναδικές τους ιστορίες. Στα ταξίδια του στον κόσμο ο ιρανός φωτογράφος εντυπωσιάστηκε από την καθαρότητα το βλέμμα των ανθρώπων διαφόρων πολιτισμών. Οι φωτογραφίες του σε άσπρο και μαύρο συνθέτουν έναν σύγχρονο ανθρωπογεωγραφικό χάρτη και ενσωματώνουν παράλληλα τη φιλοσοφία και τα βιώματα του καλλιτέχνη στη Μέση Ανατολή.

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της Καναδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, παρουσιάζουν αυτή τη σημαντική έκθεση του στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ – Εικόνες του 21ου Αιώνα.