Η έκθεση περιέχει  Φωτογραφία, Ζωγραφική, Κατασκευές, Εγκατάσταση, Βίντεο, Γλυπτική, Σχέδιο, Κολάζ, Ηχητική εγκατάσταση και θα παρουσιάζεται στους εκθεσιακούς χώρους του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών στην Σταυρούπολη.

Πρόκειται για μία ετήσια διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά πριν από δυο χρόνια και έχει στόχο την καταγραφή, αρχειοθέτηση και την πολύπλευρη υποστήριξη παρουσίαση-προβολή όλης της εικαστικής δραστηριότητας και σκέψης στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οποίας δημιουργήθηκε και σχετική ιστοσελίδα http://www.visualarts.gr/, στην οποία μπορεί να κανείς να ανατρέξει σ’ όλη την εκθεσιακή δράση των δυο τελευταίων ετών.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν προέρχονται από εκθέσεις (ομαδικές και ατομικές) που έγιναν από Έλληνες εικαστικούς σε μουσεία και άλλους χώρους τέχνης τη χρονιά που πέρασε από το Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι τον Αύγουστο του 2008 καλύπτοντας όλο το εύρος των εικαστικών μέσων. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις, όπως συμπόσιο, ημερίδα, εκπαιδευτικά προγράμματα- ξεναγήσεις και μουσικές βραδιές.

Σύμφωνα με την ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης του Εικαστικού Πανοράματος Χριστίνα Πετρηνού το σκεπτικό της συγκεκριμένης έκθεσης είναι να δούμε πως διαμορφώνεται η σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα, ελληνική και ξένη, μέσα από επιλογές  έργων. Ο τίτλος της έκθεσης θέτει το ερώτημα αν και κατά πόσο υπάρχει ένα κοινό το οποίο να ανταποκρίνεται στα έργα σύγχρονης τέχνης.

Οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί είναι οι εξής: Νίκος Αλεξίου, Maria Antelman, Κατερίνα Αποστολίδου,  Δήμητρα Βάμιαλη, Κωστής Βελώνης, Γιώργος Γερόλυμπος, Steve Γιανάκος, Βαγγέλης Γκόκας, Jonathan Callan, Sam Herbert,  Αικατερίνη Γεγησιάν, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Λίνα Θεοδώρου, Ελένη Θεοφυλάκτου,   Διονύσης Καβαλιεράτος, Λίζη Καλλιγά, Πάνος Κοκκινιάς,  Μαρία Κόντη, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Λιαναντωνάκη Δάφνη, Νίκος Μάρκου, Ειρήνη Μίγα, Μάρω Μιχαλακάκου, Βασίλης Μπαλατσός, Κώστας Μπασάνος,  Νίκος Ναυρίδης, Αντώνης Ντόνεφ, Ζάφος Ξαγοράρης, Ruby Osorio, Μαρία Παπαδημητρίου, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Ευτύχης Πατσουράκης, Πάρις Πετρίδης, Hrair Sarkissian,   Δημήτρης Σκαλκώτος, Su Mei Tse, Jan Fabre,  Μάκης Φάρος, Maria Finn, Νίκος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Χατζημιχάλης, Κατερίνα Χρηστίδη, Πέτρος Χρισοστόμου, ενώ συμμετέχει και η ομάδα Intothepill.net (Γιάννης Γρηγοριάδης, Λίνα Θεοδώρου και Γιάννης Ισιδώρου) .