Η βασισμένη στο Μπρούκλιν ζωγράφος Caroline Larsen επιστρέφει στα Δύο Χωριά για τη δεύτερη φιλοξενία της στη Μύκονο και για ένα ανοιχτό στούντιο, όπου θα παρουσιάζει πρόσφατα έργα καθώς και καινούρια που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της παραμονής της. Τα τελευταία χρόνια η Larsen έχει αναπτύξει μια τεχνική που είναι αναγνωρίσιμη ως δική της, όπου απλώνει παχείς στρώσεις λαδομπογιάς πάνω στον καμβά όχι με τα παραδοσιακά εργαλεία του ζωγράφου αλλά γεμίζοντας μια πλαστική σακούλα με χρώμα και πιέζοντάς το για να βγει σε λεπτές λωρίδες. Τα έργα που ετοιμάζει για τα Δύο Χωριά συνδυάζουν την προσωπική της έρευνα πάνω στην ψυχεδελική εικονογραφία και το κιτς με σύγχρονα ελληνικά κλισέ.

Caroline Larsen, F.U.T.W. , 2018. Oil on canvas. 109.2 x 109.2 cm. Photo courtesy of Dio Horia Gallery

Caroline Larsen

H Caroline Larsen (γ. 1980, Τορόντο) ζει και εργάζεται στο Μπρούκλιν. Έχει αποφοιτήσει από το University of Waterloo ενώ απέκτησε το μεταπτυχιακό της στις καλές τέχνες από το Pratt Institute. Το έργο της έχει παρουσιαστεί σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στον Καναδά, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Έχει βραβευτεί με υποτροφίες από το Toronto Arts Council και το Ontario Arts Council, ενώ έχει λάβει υποτροφία και από το Calrow Memorial Scholarship για να σπουδάσει στο Pratt Institute. Η δουλειά της έχει δημοσιευτεί στο It’s Nice That, το Maake και άλλα περιοδικά τέχνης.


Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Caroline Larsen, Mykonos Hotel , 2019. Oil on canvas. 68.6 x 78.7 cm. Photo courtesy of Dio Horia Gallery