Έως και τις 15 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας – Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. ταξιδεύει 82 καλλιτέχνες του στην πρωτεύουσα Αθήνα.

Στη γειτονιά του Θησείου και μέσα στο παλιό Πιλ Πουλ – σημερινό Πολιτιστικό κέντρο “Μελίνα”, ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α), θα στεγάσει και ζεστά θα φιλοξενήσει τους καλλιτέχνες που από την περιφέρεια της πατρίδας μας ονειρεύονται να δώσουν ένα δυνατό παρόν στην πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αθήνας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν από τον Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. στο Δήμο Αθηναίων για τη στήριξη και στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας -χορηγό επικοινωνίας. Ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ στη δική μας Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας για την στήριξη και άρτια συνδιοργάνωση άλλης μιας έκθεσης μας. Συνθέτουμε μια ομάδα πολυσυλλεκτική η οποία για 18 συναπτά έτη ανανεώνει και δημιουργεί την ζωντανή τέχνη στο “ΚέντρΟν”, που κάναμε τίτλο της έκθεσής μας. Αυτός μαρτυρά τη γεωγραφική μας θέση στο χάρτη και τον κεντρικό ρόλο του συλλόγου στο χώρο.

Μα ο τίτλος μας, με την ελευθερία της φαντασίας, μοιάζει να κρύβει και τη μαγική λέξη Ον, το βάρος της οποίας κουβαλά ο άνθρωπος… Μπρος στο αιώνιο αυτό φιλοσοφικό ερώτημα οι καλλιτέχνες μας στέκονται με την ευαισθησία τους, τη φαντασία και τη δύναμη του μέσου τους ως γνώμονα και κριτή του κόσμου.

Μια επίσκεψη στην έκθεσή μας ελπίζουμε να γίνει για όλους τους επισκέπτες αφορμή να αποτινάξουν λίγη από τη σκόνη της καθημερινότητας και να ξαναδούν εαυτό και συνάνθρωπο με το λυτρωτικό βλέμμα της Τέχνης.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτού, εγκαταστάσεων και επιτοίχιων κατασκευών.

Συμμετέχουν:

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, AΔΑΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΑΛΙΓΙΖΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ALBINO GIOVANNI, ΑΜΠΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΡΩΝΗ ΧΡΥΣΑ, ΑΣΤΕΡΗ ΜΑΓΔΑ
BARBU TEODORA, BRATEANU COSTIN, ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΒΙΚΥ, ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ
GEIL CLAUDIA, ΓΚΟΒΕΔΑΡΟΥ ΝΑΤΑΣΑ, ΓΡΑΝΤΖΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΘΩΜΑΣ, ΔΟΓΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΓΙΟΛΑΝΤΑ, ΖΙΩΓΑ ΜΑΝΙΑ
ΚΑΓΚΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΑΖΙΡΙΔΗΣ ΚΛΗΜΗΣ, ΚΑΖΙΡΕΛΟΒΑ ΝΑΤΑΛΙΑ, ΚΑΖΙΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΚΑΡΑΜΗΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ ΜΑΡΚΟΣ, ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΚΙΟΠΕΚΤΖΗ ΜΑΡΙΝΙΚΗ,ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ, ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΚΟΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,
ΚΟΡΙΤΣΟΓΛΟΥ ΜΑΡΘΑ, ΚΟΥΛΟΥΜΠΡΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΡΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΑΠΠΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ-ΒΕΡΕΝΙΚΗ, ΛΙΑΠΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ , ΜΑΝΤΖΟΥΚΑ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, MΕΛΗ ΕΛΛΗ, ΜΗΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΙΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΠΑΝΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΠΕΛΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΜΠΙΑΤΖΙΝΙ ΜΑΡΤΑ, ΜΠΟΚΕΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΩΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΝΤΑΛΙΑΝΗ ΧΑΡΙΣ, ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΛΛΙΑ, ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΠΑΣΑΛΟΓΛΟΥ ΔΩΡΑ, ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΡΟΒΙΔΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΡΙΖΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΑΛΙΑΡΗ ΝΑΥΣΙΚΑ , ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΣΙΔΕΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΣΙΜΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ
ΣΩΧΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΤΟΥΛΙΑΤΟΥ ΚΕΡΑΣΙΑ, ΤΡΩΓΑΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΤΡΥΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΣΕΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, ΤΣΙΑΜΗ ΣΟΦΙΑ, ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΦΛΩΡΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΦΙΣΤΟΥΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΦΩΛΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΧΑΒΙΑΡΑ ΕΛΕΑΝΑ, ΧΑΒΙΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΧΑΜΙΔΙΕΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ,
GELEISHVILI LELA, SILAGADZE DAVID, MANET DELPHIN