Σειρά εκθέσεων και παράλληλων δράσεων θα παρουσιάσουν Εικαστικοί στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

Η ανάγκη τους να βρίσκονται και να συζητούν, μέσα σε ένα Εικαστικό πλαίσιο, γέννησε και την φυσική ανάγκη να εκθέσουν, να επικοινωνήσουν δηλαδή παραέξω από την Εικαστική τους παρέα, τα δικά τους μηνύματα. Μοιράστηκαν από μόνοι τους σε ομάδες τριών και τεσσάρων δημιουργών, ανάλογα με την εικαστική τους χημεία και από τις 22 Μαρτίου 2016 που θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης, μέχρι και τα μέσα Ιουλίου 2016, θα αφήνουν στον χώρο του Νεωρίου Μόρο, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, τα δικά στους Εικαστικά Αποτυπώματα.

Πιο συγκεκριμένα, 22 με 31 Μαρτίου θα εκθέσουν οι Εικαστικοί Αλεξάκης Στέλιος, Μανωλαράκη Ελένη και Τσεμπελή Κατερίνα. Με τα λόγια των ιδίων, ο Στέλιος Αλεξάκης θα παρουσιάσει τη σειρά έργων manga, που εκτέθηκε στο Τόκιο το 2010 και έχουν τυπωθεί σε μίνι κόμικ. Είναι εμπνευσμένα από τη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα, ενώ είναι εξίσου αποκαλυπτικά, όσο και κρυπτικά. Η Ελένη Μανωλαράκη μέσα από τη δουλειά της επανεκτιμά τη Φύση ως την μόνη αστείρευτη πηγή έμπνευσης, παρατηρεί τη δυτική θεώρηση της Ζωής να έχει οδηγηθεί μάλλον σε αδιέξοδο και επιχειρεί να πιάσει το νήμα από την αρχή. Η Κατερίνα Τσεμπελή μας θέτει σαν θέμα την θηλυκή παρουσία, με εν δυνάμει πρωταγωνίστριες ιστοριών που ξέρουμε ή που δεν έχουν ακόμα ειπωθεί και/ή συμβεί. Δεσμευμένες ή Ελεύθερες δανείζουν τη μορφή τους. 

Θα ακολουθήσουν, από 4 έως 13 Απριλίου οι Εικαστικοί Ξενάκης Πέτρος, Περράκη Αγλαϊα και Ξενάκη Μαρία-Σοφία. 18 έως 27 Απριλίου οι Βολακάκη Ευαγγελία, Δασκαλάκης Κωστής, Αμπελικάκη Αυγή και Αμπελικάκη Κωνσταντίνα. 9 έως 18 Μαϊου θα εκθέσουν οι Μποβιάτσου Λαμπρινή, Σκυλουράκη Μιράντα και Χιωτάκη Αλίκη. 6 έως 15 Ιουνίου οι Πετσούρα Σύλβια, Ξενάκη Παγώνα και Έηγια Έλληνα. 20 με 29 Ιουνίου οι Πετράκη Αναστασία, Μπραουδάκη Ρένα και Κουκουράκη Χριστίνα. 4 έως 13 Ιουλίου θα εκθέσουν οι Γιατρουδάκη Πόπη, Χατζηδάκη Πέπη και Μαρινάκη Ελένη.