Το βιβλίο είναι βασισμένο σε μία αληθινή ιστορία, με συναρπαστική πλοκή και ανατροπές από αυτές που μόνο η ίδια η ζωή μπορεί να εξυφάνει.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια νέα γυναίκα, προδομένη σκληρά από τον έρωτα της ζωής της, γίνεται έρμαιο της λαχτάρας της να γίνει μάνα και σκορπάει πόνο και δυστυχία στους γύρω της φτάνοντας μέχρι και το έγκλημα. Ένα παντρεμένο ζευγάρι που δεν καταφέρνει να αποκτήσει παιδί, με την σύζυγο να καταρρέει ψυχολογικά υπό το βάρος των αποτυχημένων προσπαθειών και τον άντρα να βρίσκει διέξοδο σε εφήμερες ερωτικές σχέσεις. Η μοίρα ενώνει τους δρόμους τους και μέσα από μία σειρά γεγονότων που κόβουν την ανάσα, τους παγιδεύει σε έναν περίτεχνο ιστό.

Μέσα σε μια στιγμή ο πρωταγωνιστής της ιστορίας βλέπει την καλοστημένη ζωή του να διαλύεται, χάνοντας σε ένα τραγικό δυστύχημα την γυναίκα του, την ερωμένη του και το νεογέννητο παιδί του. Λίγα χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού, συναντάει τυχαία ένα κοριτσάκι που του μοιάζει εκπληκτικά! Νιώθει την ανάγκη να το γνωρίσει καλύτερα, όμως εντελώς ξαφνικά και αναίτια η μητέρα της μικρής, μία γυναίκα που του είναι εντελώς άγνωστη, αρπάζει το παιδί της και εξαφανίζεται. Η ιστορία μόλις ξεκινάει…

Από την Μάνη, το Σούνιο και την Πλάκα, μέχρι το Πήλιο, την Χαλκιδική και την Κομοτηνή, με μια καταλυτική απόδραση στο Παρίσι, οι ήρωες αναζητούν αλήθειες και οδηγούνται σε αποκαλύψεις που δοκιμάζουν τα όρια της ανθρώπινης λογικής. Για να τους φέρουν τελικά αντιμέτωπους με το ερώτημα: είμαστε οι απόλυτοι κυρίαρχοι των πράξεών μας ή υπάρχει κάτι προδιαγεγραμμένο που αδυνατούμε να ανατρέψουμε;

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Μαρία Παναγοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το πραγματικό της επίθετο είναι Παναγοηλιοπούλου, αλλά όταν ξεκίνησε να εργάζεται στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ σε ηλικία 18 ετών, κατάλαβε ότι δεν είχε καμία ελπίδα να κάνει καριέρα με ένα επώνυμο-σιδηρόδρομο και πήρε την απόφαση να το περικόψει. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον… έρωτα. Ο γάμος και η γέννηση του γυιού της έβαλαν τα σχέδιά της για καριέρα σε δεύτερη μοίρα αφού προτίμησε τον ρόλο της full time μαμάς, ξεδίνοντας μέσα από το (ερασιτεχνικό) γράψιμο. Μόλις ο γυιός της μεγάλωσε, επέστρεψε στη δουλειά της επιλέγοντας το πιο μαγικό κομμάτι των Μέσων Ενημέρωσης, αυτό που βρίσκεται πίσω από τις κάμερες. Παράλληλα αρθρο-γραφεί στην εφημερίδα Κυριακάτικη και στο aixmi.gr ενώ διατηρεί το προσωπικό της site (thisimarias.com). Είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα και μητέρα του Κωνσταντίνου Χαρδαβέλλα που είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος.

Το Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου, είναι το πρώτο της βιβλίο.