Η αίθουσα τέχνης cheapart παρουσιάζει μια έκθεση εγκατάστασης του Δημητρή Γεωργακόπουλου που αποτελείται από τρία όργανα ψευδαισθήσεων που ορίζουν το καθένα απ’ αυτά ένα κλειστό σύστημα…

Σκοπός τους είναι πρώτα να σε τοποθετήσουν σε μια παράδοξη θέση έκθετο στα μάτια των υπολοίπων, κατόπιν να σου διοχετεύσουν ύπουλα μια σειρά ανεπιθύμητων συνειρμών σε σχέση με την έμπνευση, την εξουσία , το θάνατο και τέλος να σε φέρουν αντιμέτωπο με τον εαυτό σου.  Η μορφή των οργάνων αυτών χωρίς την παρουσία εκείνου που τα χρησιμοποιεί –που είναι ο θεατής, δηλαδή το υποκείμενο Εγώ- μπορούν να ειδωθούν μόνο φετιχιστικά όπως βλέπουμε τα όργανα ενός γυμναστηρίου ή τα όργανα βασανιστηρίων σε ένα μουσείο.

Η ρόδα-θρόνος, καλυμμένη εσωτερικά με καθρέφτες, διανύει μια περιστροφική διαδρομή 6 μέτρων. Ο αναβάτης εγκλωβισμένος μέσα της βλέπει τον εαυτό του πολλαπλασιασμένο, σένα χώρο που διαστέλλεται από τις ανακλάσεις των καθρεφτών. Ο άμβωνας όργανο χειραγώγησης προκαλεί ψευδαισθήσεις εξουσίας. Ιδωμένος αντεστραμμένα γίνεται ικρίωμα που καταβροχθίζει τον αναβάτη του. Ο θάλαμος-κουτί, χώρος εκούσιας απομόνωσης, μνημείο του εαυτού, συντονίζεται σένα μονότονο επαναλαμβανόμενο ήχο.