Η ταινία «Εγκλήματα του Μέλλοντος» του βραβευμένου σεναριογράφου και σκηνοθέτη γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Αθήνα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2021 και συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό για την παγκόσμια διάκριση του Χρυσού Φοίνικα, στο διεθνές φεστιβάλ Καννών.

Σύνοψη

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, καθώς η ανθρωπότητα μαθαίνει να προσαρμόζεται στο συνθετικό περιβάλλον, το ανθρώπινο σώμα υφίσταται νέους μετασχηματισμούς και μεταλλάξεις. Με την σύντροφό του Caprice (Λέα Σεϊντού), o Saul Tenser (Βίγκο Μόρτενσεν), διάσημος καλλιτέχνης και περφόρμερ, παρουσιάζει δημόσια την μεταμόρφωση των οργάνων του, σε avant-garde παραστάσεις. H Timlin (Κρίστεν Στιούαρτ), μια ερευνήτρια του Εθνικού Μητρώου Οργάνων, παρακολουθεί μανιωδώς τις κινήσεις τους, μέχρις ότου μια μυστηριώδης οργάνωση αποκαλύπτεται… Η αποστολή των μελών της: να χρησιμοποιήσουν την διασημότητα του Saul για να ρίξουν φως στην επόμενη φάση της ανθρώπινης εξέλιξης…

Στην ταινία «Εγκλήματα του Μέλλοντος», από το μυαλό του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, πρωταγωνιστούν διάσημοι ηθοποιοί, οι: Βίγκο Μόρτενσεν (A History of Violence, Eastern Promises, Green Book), Λέα Σεϊντού (No Time to Die, The French Dispatch, Blue is the Warmest Colour),Κρίστεν Στιούαρτ (Seberg, Clouds of Sils Maria, Twilight), Σκοτ Σπίντμαν (Barney’s Version, Adoration, Sharp Stick), Welket Bungué (Berlin Alexanderplatz), Don McKellar (Blindness, eXistenZ),Λίχι Κορνόφσκι (Losing Alice), Τανάια Μπέιτι (Yellowstone, Through Black Spruce) και Νάντια Λιτς  (Big Muddy, Hotel Congress, Blindness), ενώ από την Ελλάδα συμμετέχει ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Το «Εγκλήματα του Μέλλοντος» είναι μια συμπαραγωγή Καναδά και Ελλάδας μεταξύ των εταιριών Serendipity Point Films του Robert Lantos και Αργοναύτες ΑΕ του Πάνου Παπαχατζή. Αυτή η διεθνής συμπαραγωγή πραγματοποιήθηκε επίσης σε συνεργασία με τις Ingenious Media, Coficine, Telefilm Canada, Bell Media, CBC και Harold Greenberg Fund, σε συμπαραγωγή με το ΕΚΚ και την ΕΡΤ ΑΕ και με την υποστήριξη του EKOME. Επίσης, σημαντική είναι η συμβολή του Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.

Argonauts

Η ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε. είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής στην Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα. Ιδρύθηκε το 2003 από τον Πάνο Παπαχατζή. Έχει παράξει ως Παραγωγός και Συμπαραγωγός περισσότερες από 60 εγχώριες και διεθνείς ταινίες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές, επιλεγμένες σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου όπως οι Κάννες, το Βερολίνο, το Κάρλοβι Βάρι, το Λονδίνο, το Τορόντο και έχει κάνει μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες στο box office. Η Αργοναύτες ΑΕ συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς συμπαραγωγές με τη Γαλλία, τη Γερμανία, τον Καναδά, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Κύπρο και άλλες χώρες.

Ταυτότητα ταινίας

Εγκλήματα του Μέλλοντος / Crimes of the Future

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Βίγκο Μόρτενσεν, Λέα Σεϊντού, Κρίστεν Στιούαρτ, Σκοτ Σπίντμαν, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Τανάια Μπέιτι, Νάντια Λιτς, Λίχι Κορνόφσκι, Ντενίς Καπέτσα