Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου η κινηματογραφική ομάδα Docutrance θα εγκαινιάσει τον πρώτο κύκλο των εκδηλώσεων της με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Nostalgia for the Light» του Patricio Guzmán.

Η ταινία, γυρισμένη στη Χιλιανή έρημο της Ατακάμα, είναι ένας ποιητικός στοχασμός πάνω στη μνήμη, στην ιστορία και στην πολιτική. Το «Nostalgia for the Light» συμμετείχε επίσημα στο φεστιβάλ των Καννών το 2010.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στον πολυχώρο Booze, θα έχει ελεύθερη είσοδο και γίνεται με τη συνδιοργάνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Η προβολή αυτή θα είναι η πρώτη ενός κύκλου ανοιχτών εκδηλώσεων που θα αφορούν το ντοκιμαντέρ και θα περιλαμβάνουν προβολές, εργαστήρια, σεμινάρια και Masterclasses με ξένους δημιουργούς. Για την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαΐου 2014 οι εκδηλώσεις θα φιλοξενούνται κάθε Τρίτη στον πολυχώρο Booze.

Υποστηρικτές των εκδηλώσεων είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο, η Πρεσβεία της Πολωνίας, το Ινστιτούτο Goethe και το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Η διοργανώτρια ομάδα Docutrance συστάθηκε το Φθινόπωρο του 2013 με σκοπό να φέρει κοντά όσους νέους κινηματογραφιστές, οπτικούς καλλιτέχνες και κοινωνικούς επιστήμονες θέλουν να μοιραστούν την αγάπη, τις εμπειρίες και τις ιδέες τους για το ντοκιμαντέρ. Η ομάδα εστιάζει στο δημιουργικό, πρωτοποριακό, και πειραματικό κομμάτι του ντοκιμαντέρ, αλλά και στη σχέση του με ένα ευρύ φάσμα πεδίων όπως το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, ο εθνογραφικός κινηματογράφος, το μυθοπλαστικό σινεμά, η κινηματογραφική avant-garde και η βιντεοτέχνη.

Η σελίδα www.facebook.com/docutrance φιλοξενεί το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, νέα και σχετικές ενημερώσεις, καθώς και καθημερινές αναρτήσεις για την τέχνη και την τεχνική του ντοκιμαντέρ.