Ο Χώρος Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι, παρουσιάζει το έργο «Έγιολφ», που αποτελεί μια διασκευή του έργου «Ο μικρός Έγιολφ» του Χένρικ Ίψεν

… από την ομάδα X-Act, στις 4-27 Ιανουαρίου 2013, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Έχοντας ως επίκεντρο τη σχέση ενός συγγραφέα με τη σύζυγό του και την ετεροθαλή αδελφή του, ο «Έγιολφ» σκιαγραφεί το σπαραχτικό πορτραίτο μιας οικογένειας αντιμέτωπης με το γκρέμισμα όλων της των ψευδαισθήσεων. Είναι μια βαθιά διερεύνηση της κτητικής, μονομανούς αγάπης και της τυφλής εγωκεντρικής προσήλωσης σε έναν απόλυτο σκοπό, ένα δοκίμιο πάνω στις έννοιες του καθήκοντος και της ενοχής, της τιμωρίας και του ελέους. Μυστικά του παρελθόντος και καταχωνιασμένα πάθη χρωματίζουν τις πράξεις των ηρώων, σιγοκαίνε κάτω από την επιφάνεια έτοιμα να εκραγούν και να φέρουν την καταστροφή. Η κατάρρευση της πλάνης που αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο-τους οδηγεί τα πρόσωπα του έργου στη συνειδητοποίηση ότι η σωτηρία έγκειται στην εγκατάλειψη των ονείρων και την παραδοχή της πτώσης. Μόνο έτσι θα ανοιχθεί ενδεχομένως ένας δρόμος προς την ανάσταση και τη λύτρωση.

 
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελλιές
Διασκευή: X-ACT
Σκηνοθεσία: Σπύρος Διαμάντης, Χ-ΑCT
Σκηνικά, κοστούμια: Αλέξης Καμίτσος, Δέσποινα Ησαϊα
Βίντεο: Σπύρος Διαμάντης
Φωτισμοί: Αλέξης Καμίτσος
Μουσική: Νίκος Βίττης

Παίζουν: Κορίνα Χρυσάιδου, Γιώργος Χαρατζάς, Τίνα Βασιλοπούλου,  Γιώργος Τσαγκαράκης , Γιάννης Ανδριόπουλος

Η θεατρική ομάδα X-ACT βασίζεται στην «Πρακτική Αισθητική», την τεχνική υποκριτικής του Ντέιβιντ Μάμετ και των συνεργατών του.