Η ηθοποιός και συγγραφέας Τιτίκα Σαριγκούλη, ή αλλιώς η καλλιτέχνιδα του λαού, η οποία έγραψε μια ιστορία 60 χρόνων στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στη συγγραφή, έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιανουαρίου.

Η ορκισμένη ελεύθερη κομμουνίστρια, η οποία δεν θέλησε ποτέ συναίτερο στην ελευθερία της, όπως συνήθιζε να λέει, θα λείψει για το χιούμορ της, για την ειλικρίνια της, για την αγωνιστικότητα της, θα λείψει επειδή υποκρίνονταν μονάχα στην σκηνή και στο φακό, με ιδιαίτερο ταλέντο.

Ο κόσμος και η τέχνη, έχασαν έναν αληθινό άνθρωπο, μια σημαντική καλλιτέχνιδα. Από το Εθνικό Θέατρο, «Το μυστικό του κόκκινου μανδύα» και το «Πρώτο καρδιοχτύπι» μέχρι τις «Ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα» και το Με λένε Βαγγέλη», η Τιτικά Σαριγκούλη, άφησε το προσωπικό της στίγμα.

“Βγήκαν οι μηχανικούδες το 1857 στους δρόμους για να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες. Γιατί έγινε στο Σικάγο το 1886 ό,τι έγινε; Για το 8ωρο έγινε… Τι μου λες τώρα «ενοχλώ την Αθήνα»; Και την Αθήνα θα ενοχλήσω, και το κεφάλι τους θα ενοχλήσω”. Τιτίκα Σαριγκούλη