Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή στις 9 Αυγούστου ο Γιώργος Λαζαρίδης, θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος, κριτικός,

σκηνοθέτης και παραγωγός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Ο Γιώργος Λαζαρίδης υπήρξε ένας πολυσχιδής άνθρωπος, πολυτάλαντος και δραστήριος που άφησε πίσω του σημαντικό έργο τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1927. Όταν κηρύχθηκε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος ήταν 13 ετών και τα χρόνια της κατοχής που ακολούθησαν υπήρξαν ιδιαίτερα δύσκολα για την οικογένειά του. Παρά ταύτα το θέατρο και ο κινηματογράφος είχαν προλάβει να τον κεντρίσουν σχετικά. Έτσι μετά την απελευθέρωση άρχισε ν’ ασχολείται έντονα με τη δημοσιογραφία όπου το 1948 δημοσιεύει σε εφημερίδες της Αθήνας τα πρώτα του χρονογραφήματα, δοκίμια καθώς και θεατρικές κριτικές. Τη δραστηριότητά του αυτή πολύ σύντομα την επεκτείνει και στον κινηματογραφικό χώρο, συνεργαζόμενος με εφημερίδες της Θεσσαλονίκης καθώς και της Νέας Υόρκης. Για πολλά χρόνια υπήρξε μόνιμος συντάκτης του περιοδικού “Κινηματογραφικός Αστέρας” που ήταν και το μοναδικό περιοδικό του χώρου που κυκλοφορούσε στη Αθήνα.

Παράλληλα, από το 1948 άρχισε τη συνεργασία του ως βοηθός σκηνοθέτη με τους Νίκο Τσιφόρο και Αλέκο Σακελλάριο. Λίγο αργότερα αρχίζει να γράφει σενάρια για τις εταιρείες Ανζερβός, Σπέτζος Φλμ και Φίνος Φιλμ ενώ δεν αργεί να δημιουργήσει και δική του εταιρεία. Ο Γ. Λαζαρίδης έγραψε ένα μεγάλο αριθμό έργων διαφόρων ειδών όπως επιθεωρήσεις, κωμωδίες, δράματα, θρίλερ κ.λπ. Την υπογραφή του ως παραγωγού, συγγραφέα, ή σκηνοθέτη φέρουν πολλές θεατρικές, κινηματογραφικές ακόμα και τηλεοπτικές παραγωγές που ξεπερνούν τις πεντακόσιες.

Στα περίπου 60 θεατρικά έργα που έγραψε, ο Γ. Λαζαρίδης, εκτός των πολλών επιθεωρήσεων, ξεχώρισαν ιδιαίτερα “Ο τρελός του Λούνα Παρκ”, “Οδός ευκαιρίας”, “Δώδεκα μήνες Καλοκαίρι” κ.ά. Στον κινηματογραφικό χώρο υπήρξε σκηνοθέτης και σεναριογράφος σε περισσότερες από 200 ταινίες, μεταξύ των οποίων “Η Χιονάτη και τα εφτά γεροτοπαλλήκαρα”, “Το κοροϊδάκι της Δεσποινίδος”, “Ποιος Θανάσης”, “Λαός και Κολωνάκι” κ.ά. Πολλά επίσης σενάρια έγραψε και για την τηλεόραση, συμμετέχοντας σε πολλές εκπομπές θεατρικού κυρίως αντικειμένου.

Οι αγαπημένοι του άνθρωποι τον αποχαιρέτησαν στο Κοιμητήριο του Δήμου  Χαλανδρίου το πρωί του Σαββάτου. Επιθυμία της οικογένειας ήταν, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν σε άπορες οικογένειες και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το Culturenow.gr και το περιοδικό CulturenowMag εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Λαζαρίδη καθώς και την προσωπική τους θλίψη καθώς ο σημαντικός θεατρικός συγγραφέας μας είχε κάνει την τιμή να μας παραχωρήσει ένα απόσπασμα από το εξαντλημένο του βιβλίο, «Φλας Μπακ Μια Ζωή Σινεμά» το οποίο δημοσιεύτηκε στο τεύχος 16 του περιοδικού Momento δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά έναν σπουδαίο άνθρωπο.

Τα βιογραφικά στοιχεία του κειμένου προέρχονται από το wikipedia.org