Την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, το πιο νεανικό

μουσικό φεστιβάλ! Μιλάμε φυσικά για το Schoolwave Festival, ένα φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων, χωρίς βραβεύσεις και ανταγωνισμούς, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ξεφύγουν από την πλήξη του ελληνικού σχολείου και να παίξουν τη μουσική που τους αρέσει πάνω σε μια μεγάλη σκηνή με άψογο ηχητικό εξοπλισμό.

Το φεστιβάλ γίνεται εδώ και έξι χρόνια στις αρχές Ιουλίου, λίγο μετά τις εξετάσεις, και παίρνει τον χαρακτήρα μιας μεγάλης μαθητικής γιορτής.

Στο Schoolwave μετέχουν 21 μαθητικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα, επιλεγμένα ανάμεσα σε 250 περίπου συγκροτήματα που δηλώνουν κάθε χρόνο συμμετοχή.

Την επιλογή κάνουν: ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός και Γιώργος Κουμεντάκης, τα συγκροτήματα Raining Pleasure και Rotting Christ και ο Χρήστος Ιωαννίδης από τους Schooligans.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του φεστιβάλ, συρρέουν σε αυτό χιλιάδες νέοι απ’ όλη την Ελλάδα (την περσινή χρονιά έφτασαν τους 20.000) για να ακούσουν τους συνομήλικούς τους να παίζουν όλα τα είδη μουσικής: rock, metal, jazz, έντεχνο, pop, punk, ska-punk… μέχρι και παραδοσιακά!

Κάθε χρόνο προσκαλούνται και μαθητικά συγκροτήματα από χώρες της Ευρώπης: Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία και άλλες.

Ο στόχος είναι να γίνει το φεστιβάλ ένας τόπος συνάντησης νέων ανθρώπων με αφορμή τη μουσική.

Στον χώρο του φεστιβάλ γίνονται την ίδια στιγμή πολλές παράλληλες εκδηλώσεις: graffiti, breakdance  show, επίδειξη bmx και skate σε ειδική ράμπα.

Το θεσμό στηρίζουν κάθε χρόνο με την παρουσία τους γνωστοί καλλιτέχνες. Τις προηγούμενες χρονιές εμφανίστηκαν οι: Γιάννης Αγγελάκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Παύλος Παυλίδης, Firewind, Active Member, Ρόδες, Raining Pleasure, Rotting Christ, Septic Flesh και άλλοι.

To φετινό Schoolwave είναι συνδιοργάνωση της «Δημιουργικής Ομάδας Schooligans» με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα.

Καλεσμένοι είναι ο Βασιλικός των Raining Pleasure (2/7) και οι Locomondo (4/7)

Πρόσβαση με συγκοινωνία:
Λεωφορεία 732-054-203-204
Τρόλεϊ Νο 11 (Κολιάτσου – Τέρμα Ν. Ελβετίας)