Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σπύρος Γιανναράς, συγγραφέας και ο Παρασκευάς Καρασούλος, στιχουργός. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο συγγραφέας του βιβλίου.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο εκδότης Σταύρος Πετσόπουλος.

Στο τέλος της βραδιάς, ο Ορφέας Περίδης θα παρουσιάσει κάποια παλαιότερα και δύο νέα ανέκδοτα τραγούδια σε στίχους του Θοδωρή Γκόνη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Διηγήματα, μικρές ιστορίες που γράφτηκαν την περίοδο 2012-2017 ανάμεσα σε Βορρά και Νότο. Ιστορίες που γράφτηκαν με το μολύβι και τη γομολάστιχα. Με το σφυγμό τους. Με το ρυθμό της καρδιάς ενός ναυτικού, ενός νομάδα που μετακινείται διαρκώς με το μικρό του κοπάδι, ψάχνοντας το χόρτο του. Ιστορίες που γράφτηκαν κυρίως σε αίθουσες αναμονής αεροπλάνων, λεωφορείων και τρένων. Κι αν όχι όλες, οι περισσότερες κρύβουν ζηλότυπα στις αποσκευές τους το εισιτήριο της οριστικής επιστροφής. Μιας επιστροφής που διαρκώς αναβάλλεται. Εφτά λευκά πουκάμισα. Η καλή φορεσιά ενός σπιτιού που προσπάθησε να μην την τσα­λακώσει ποτέ και τη φόρεσε μονάχα στις μεγάλες του ώρες. Στα ταξίδια του στις στενές θάλασσες και στους χωματένιους δρόμους αυτού του βίου.


Διαβάστε επίσης:

Εφτά λευκά πουκάμισα – Θοδωρής Γκόνης