Η Έφη Μάνου σημειώνει σχετικά με την δουλειά της:

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση “ΕΥ-ΤΟΠΙΑ” έχουν ως κεντρικό στοιχείο τη φύση και την αλληλεπίδρασή της με τον άνθρωπο. Πρόκειται για έργα που περικλείουν στιγμιότυπα της καθημερινότητας μακριά από την πόλη. Αποτυπώνουν τοπία και στιγμές που ανακαλούνται από την ιδιαίτερη πατρίδα, στην Ήπειρο. Σε τελική ανάλυση, είναι έργα που παρότι δημιουργήθηκαν κατά τη δύσκολη συνθήκη της πανδημίας, καταφέρνουν, ωστόσο, να αναδείξουν τη φύση στην πιο παραγωγική στιγμή της, εμπεριέχοντας την ανάταση, την αίσθηση της δημιουργίας και της αναγέννησης κατά τη στιγμή της αποτύπωσής της.

Έφη Μάνου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε αρχικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία (1975-1977) και στη Σχολή Νηπιαγωγών (1977-1978). Συνέχισε με σπουδές ζωγραφικής στην ΑΣΚΤ (1980-1985) κοντά στους Δ. Μυταρά και Η. Δεκουλάκο, χαρακτικής κοντά στο Θ. Εξαρχόπουλο και σκηνογραφία με καθηγητή τον Β. Βασιλειάδη. Σπούδασε, επίσης, στο Royal College of Arts του Λονδίνου με καθηγητή τον Peter de Francia και στη New York Academy με καθηγητές τους L. Gervitz,-μέθοδος Repin- και τον John Wellington.

Έχει πραγματοποιήσει ομαδικές και ατομικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες καιιδιωτικές συλλογές.

Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων, τη σκηνογραφία, αλλά και με μεταφράσεις.

Από το 1985 διδάσκει στη ΣΧΟΛΗ ΜΑΝΟΥ, της οποίας τη διεύθυνση έχει από το 1997.

* Η αίθουσα τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας.