Το Ρυθμός Stage παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη, μέσα από 3 βραδιές με τραγούδια του.

Μανώλης Ρασούλης!

Ο Κρητικός με την ελληνική εθνικότητα! Τραγουδοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος με δεκάδες τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, έχει χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος στιχουργός των τελευταίων ετών.

Εμβληματικά τραγούδια του έχουν τραγουδηθεί από τις σημαντικότερες φωνές μας. Ο δίσκος ‘Η εκδίκηση της γυφτιάς’ που έφτιαξε με τον Νίκο Ξυδάκη και τον Νίκο Παπάζογλου άλλαξε την πορεία του λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα για πάντα!

Γνωστός για τις ανεξάρτητες ιδέες του, γεφύρωσε το πιο αυθεντικό, βαθύ και λαϊκό στοιχείο του Έλληνα με τα πιο υγιή οικουμενικά ρεύματα, πυροδοτώντας με αυτό τον τρόπο μια ιδεολογική επανάσταση, που ήταν σαφής μέσα από τους στίχους και τα τραγούδια του και μέσα από τα βιβλία του. Αυτός ήταν ο Μανώλης Ρασούλης, μαζί με τα αμέτρητα τραγούδια του!

Η παράσταση ‘Εδώ είναι του Ρασούλη’ είναι ένα μεγάλο αφιέρωμα – γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στο Ρυθμό Stage για τρεις μοναδικές παραστάσεις και στο οποίο θα ακουστούν πολύ αγαπημένα τραγούδια του, που ερμήνευσε ο ίδιος, αλλά και μεγάλες φωνές, σηματοδοτώντας για πάντα το ελληνικό τραγούδι!

Με διαλεγμένους μουσικούς και υπό την επιμέλεια του Λάζαρου Σαμαρά και με ένα μοναδικό οπτικό υλικό – ντοκυμαντέρ που θα μας φέρει τον Ρασούλη αναπάντεχα κοντά μας … σαν να είναι εδώ … σαν να κοιτά και να συμμετέχει στο γλέντι μας!

Στις παραστάσεις τραγουδούν και συμμετέχουν σημαντικοί συνθέτες, ερμηνευτές, φίλοι και συνοδοιπόροι, αλλά και νεότεροι δημιουργοί και καλλιτέχνες που τον ένοιωσαν και επηρεάστηκαν από το έργο του.

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά & ανάλογα με τις ημερομηνίες)

Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Παντελής Θεοχαρίδης

Βασίλης Λέκκας

Μανώλης Λιδάκης

Λόλεκ

Σοφία Παπάζογλου

Ναταλία Ρασούλη

Σάββατο 25 Ιανουαρίου

Βάσω Αλαγιάννη

Νένα Βενετσάνου

Γιώργος Γαβαλάς

Παντελής Θεοχαρίδης

Μαρία Κώτη και Δημήτρης Ζαχαριουδάκης (Χαΐνηδες)

Σοφία Παπάζογλου

Ναταλία Ρασούλη

Γιώργος Σαρρής

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

Πέτρος Βαγιόπουλος

Σπύρος Γραμμένος

Παντελής Θεοχαρίδης

Λιζέτα Καλημέρη

Magic De Spell

Ζωή Παπαδοπούλου

Ναταλία Ρασούλη

ενώ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες θα συμπράξουν σε αυτή τη γιορτή!

Μαζί τους:

Λάζαρος Σαμαράς: πλήκτρα / ακορντεόν / επιμέλεια

Δημήτρης Μαρινόπουλος: κιθάρες

Γιάννης Πλαγιανάκος:  ηλ. κοντραμπάσο

Νικόλας Τριήρης: μπουζούκι / λαούτο / τζουράς

Δημήτρης Μποσινάκος: τύμπανα

Υπεύθυνος ήχου: Θανάσης Γκίκας

Οπτικό υλικό: Θανάσης Γκίκας & Έλενα Χριστάκου