Οι Echo Train και οι The Road Miles θα εμφανιστούν live στον κινηματογράφο Τριανόν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016.

Echo Train

Οι Echo Train γεννήθηκαν στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2013 και πήραν το όνομά τους από τους ήχους του τρένου που ακούγονταν από το σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι όπου πρόβαραν και εμπνεύστηκαν τα τραγούδια τους.

Ηχογραφώντας κάποια πρώτα demos στο White Studio στην Κυψέλη, δεν άργησαν να φέρουν στο φως την πρώτη τους δισκογραφική δημιουργία, το ομότιτλο ντεμπούτο EP τους. Τον Μάρτιο του 2014 η μπάντα υπέγραψε με την Τhe Sound Of Everything και κυκλοφόρησε το single “Fire” το οποίο αναδείχθηκε το τραγούδι του τριμήνου στον διαγωνισμό Jumping Fish της Cosmote τον Ιούνιο του 2014.

Το μοναδικού χαρακτήρα ψυχεδελικό rock των Echo Train, τόσο στην στουντιακή όσο και την συναυλιακή εκδοχή του, φέρει ως βασικές του επιρροές την pop και garage ψυχεδέλεια των 60’s, είναι βουτηγμένο στον αυτοσχεδιασμό, ενω η κύρια αίσθηση που αφήνει, είναι αυτή της διήγησης μιας ιστορίας με εκρήξεις συναισθημάτων και ρυθμού.

Το debut album τους “Memento Mori“ κυκλοφορησε τον Δεκέμβριο του 2015 (πάλι απο την The Sound of Everything) και μπορείτε να το ακούσετε στο link: http://bit.ly/1MPXMLI

Σε αυτή την ξεχωριστή εμφάνισή τους, με σύμμαχο την κινηματογραφικών διαστάσεων οθόνη του Τριανόν, οι Echo Train θα μας μεταφέρουν σε ένα ψυχεδελικό ταξίδι χρωμάτων, σε μία παράσταση που φιλοδοξεί “να οδηγήσει την ψυχή σε παγανιστικά μονοπάτια και να μας φέρει πιο κοντά στα στοιχεία της φύσης και τις σκέψεις του λύκου οταν κοιτάζει την πανσέληνο”, ή όπως λένε και οι στίχοι τους “Σε ένα μέρος χωρίς μέλλον και παρελθόν, στον δικό τους κόσμο, εκεί όπου τα μυστήρια και τα πλάσματα της φύσης χορεύουν σε μια αιώνια σπείρα χρωμάτων και αγάπης”.

The Road Miles

Το southern gothic / psychedelic blues των The Road Miles ξεκίνησε την πορεία του μόλις το 2014, οι ίδιοι έχουν όμως ήδη καταφέρει να ανέβουν σε μερικές από τις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας (Gazi Music Hall, An Club, six d.o.g.s κ.α.) πλάϊ σε ονόματα όπως οι King Dude, Villagers of Ioannina City (VIC), Black Hat Bones, Void Droid και One Man Drop.

Η πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική απόπειρα, το ντεμπούτο album τους με τίτλο “Gold and Shadows” κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2015, ηχογραφημένο ζωντανά σε αναλογική μπομπίνα, σε παραγωγή του Αλέξη Μπόλπαση (Whereswilder, The Noise Figures, 10 Code, The Mound κ.α.) στα Artracks Studios, λίγους μόλις μήνες μετά από την κυκλοφορία του πρώτου τους live EP, με τίτλο “Hues of Grit”.

Οι πότε βαριά παραμορφωμένες και πότε πνιγμένες στο reverb κιθάρες των The Road Miles αποτελούν τον κεντρικό κορμό του ιδιαίτερου μουσικού χαρακτήρα τους και εμπλουτιζόμενες με low-fi φωνητικά που αφηγούνται ιστορίες από ένα κόσμο με ζέστη, σκόνη και κόκκινους ήλιους να καθρεφτίζονται στο καπό ενός παρατημένου σεντάν, γεννούν τον μοναδικά ψυχεδελικό χαρακτήρα τους, που τους καθιστά ένα από τα πιο ελπιδοφόρα σχήματα της σκηνής τους.

Έχοντας μόλις ηχογραφήσει το επερχόμενο -δεύτερο σε σειρά- full length album τους, του οποίου η κυκλοφορία αναμένεται σύντομα, οι The Road Miles ανεβαίνουν στην σκηνή του Κινηματογράφου Τριανον για να παρουσιάσουν παλιό και νεότερο υλικό, με ένα νέο ανανεωμένο line-up, που πλέον συμπεριλαμβάνει και keyboards.