Τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης 2010 ξεκινούν την πορεία τους! H υποβολή συμμετοχών για την 9η ετήσια διοργάνωση των ΕΒΓΕ έχει ως καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου του 2010. Σημειώστε ότι όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος δεν θα υπάρξει παράταση!

Ο καθιερωμένος θεσμός της επιβράβευσης της Ελληνικής δημιουργίας που και φέτος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Icograda και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, σαν στόχο έχει τη συγκέντρωση και την αξιολόγηση των καλύτερων έργων από το χώρο της Γραφιστικής και της Εικονογράφησης στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Με συμμετοχές από 400 περίπου δημιουργούς και ομάδες, είναι η μαζικότερη εκδήλωση για την οπτική επικοινωνία στη χώρα μας.

Σημειώστε επίσης, ότι διαφορετική είναι φέτος η κατηγορία νέων δημιουργών των ΕΒΓΕ. Αντί για το συνηθισμένο μέσο της αφίσσας, ο φετινός διαγωνισμός αφορά το animation και τα motion graphics. Με θέμα Γενετικά μεταλλαγμένα… οι συμμετέχοντες καλούνται να σχολιάσουν το θέμα της γενετικής μηχανικής (επιστήμη, διατροφή, ιατρική κ.ο.κ.) και των συνεπειών της όπως αυτοί το εκλαμβάνουν.

H συγκεκριμένη κατηγορία είναι κατά παράδοση και η μοναδική που έχει έπαθλο για τους νικητές. Φέτος ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα για να παρακολουθήσει το ED-Festival που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι εδώ.