Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Κηρύκου σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο…

… (που οργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και την Camera Zizanio) υπό την αιγίδα του Δήμου Ικαρίας, διοργανώνουν εβδομάδα κινηματογραφικής δημιουργίας, στις 22-28 Ιουλίου 2012.

Νέα “προσγείωση” της κινηματογραφικής-εκπαιδευτικής πορείας ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ, αυτή τη φορά μεσοπέλαγα, στο νησί του Ικάρου!
 

Κινηματογραφικές προβολές & Κινηματογραφικά Εργαστήρια – Σεμινάρια Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Κηρύκου σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο (που οργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και την Camera Zizanio) υπό την αιγίδα του Δήμου Ικαρίας, οργανώνουν για πρώτη φορά στην Ικαρία μια εβδομάδα κινηματογραφικών δράσεων για να δώσουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους  να γνωρίσουν, από τη μία  κινηματογραφικά έργα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας κι από την άλλη από παθητικοί θεατές να γίνουν δημιουργοί των δικών τους οπτικοακουστικών έργων!
 

Η  Εβδομάδα Κινηματογραφικής Δημιουργίας στην Ικαρία περιλαμβάνει:
 ■Κινηματογραφικά εργαστήρια & σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες
 ■Προβολές βραβευμένων ταινιών για παιδιά (και όχι μόνο)
 ■Μια εκδήλωση για την ιστορία του πλανόδιου κινηματογράφου

 
Κινηματογραφικά Εργαστήρια & Σεμινάρια για παιδιά & ενήλικες (δωρεάν)
 

Δευτέρα 23 έως Παρασκευή 27 Ιουλίου, καθημερινά (10πμ – 2μμ)
Τα εργαστήρια και τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Σχολείο Άγιου Κήρυκου και θα δώσουν την ευκαιρία σε ομάδες παιδιών και ενηλίκων  να μυηθούν στην τέχνη και την τεχνική του κινηματογράφου αλλά και να δημιουργήσουν τις δικές τους ταινίες με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Σε αυτό θα τους καθοδηγήσουν έμπειροι συνεργάτες του Νεανικού Πλάνου με επικεφαλής τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Camera Zizanio Νίκο Θεοδοσίου. Οι ταινίες των εργαστηρίων θα προβληθούν στο κοινό την τελευταία μέρα των κινηματογραφικών προβολών στη Δημοτικό Κινηματογράφο Αγίου Κηρύκου.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν αλλά οι θέσεις περιορισμένες. Θα γίνουν δεκτοί όσοι έγκαιρα συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που θα βρουν στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΡΕΞ και στα δύο βιβλιοπωλεία του Αγίου Κηρύκου, «ΓΝΩΣΗ» και «ΑΝΕΦΑΝΤΗΣ».

Κινηματογραφικές Προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αγ.Κηρύκου ΡΕΞ

Πέμπτη 26 Ιουλίου
– “Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα”, ταινία κινουμένων σχεδίων του Γιάννικ Χάστρουπ από τη Δανία. Διάρκεια 78’.
Η ταινία είναι μεταγλωτισμένη και κατάλληλη για μικρά παιδιά

Παρασκευή 27 Ιουλίου
– “Ο Ψύλλος”, η πολυβραβευμένη ταινία του Δημήτρη Σπύρου. Διάρκεια 97’.

Σάββατο 28 Ιουλίου
“Η Ξύλινη Κάμερα”, του Ντσαβένι Γουά Λουρουλί, μια συγκλονιστική ταινία από τη Νότιο Αφρική, που απευθύνεται σε εφήβους & ενήλικες. Διάρκεια 90’. 

Μετά την ταινία θα γίνει προβολή βραβευμένων ταινιών παιδιών από την «Camera Ζιζάνιο» και θα ακολουθήσει η παρουσίαση και η κριτική αποτίμηση του δημιουργικού αποτελέσματος του κινηματογραφικού εργαστηρίου από τους συμμετέχοντες και τους υπεύθυνους του εργαστηρίου.

Οι ταινίες προέρχονται από την μοναδική στο είδος στην Ελλάδα ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου και έχουν διακριθεί σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ. Αν και απευθύνονται κυρίως σε νεανικό κοινό είναι “κατάλληλες” για όλους!

Γι αυτές της προβολές που θα γίνουν στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αγίου Κηρύκου θα υπάρχει συμβολικό εισιτήριο 3 ευρώ.